سلام و احترام محضرتان استاد گرامی جناب واسع عزیز
شاگرد نوازی فرموده و نکاتی را گوشزد نمودید
در مورد بیت سوم ـ
- همانطور که اشاره فرمودید ، طبیعت و کار سیل ویرانگری ست . اما اگر بخواهد تردستی کند ، با ویرانگری خود روی گنجی که حق فقیری باشد ، می پوشاند تا از دستبرد دیگران در امان باشد . همین نقش را می تواند در خرابی و ویرانگی با دیوار کسی یا خانواری بازی کند و همه جا را تخریب کند الا دیوار ی را می بینی که در یک خرابی همچنان پا بر جاست . به همین علت در اینجا از تردستی سیل سخن به میان آمده است .
در مورد بیت چهارم :
- مشهور به این ست که مار روی گنج می خوابد . برای دسترسی به گنج اگر با خشونت رفتار کنی موفق نخواهی شد اما اگر با حیل و تلبیس که در اینجا از آن به نرم زبانی یاد شده است ، بتوانی رفتار و حرکات مار را کنترل کنی ، به راحتی به گنج دست خواهی یافت بی انکه مار مزاحمتی ایجاد کند .
در مورد بیت هفتم :
- به دور خود چرخیدن کنایه از استیصال انسان در زندگی ست که بی معنا و مفهو م و بدون هدف خاصی ، انسان سر در گم راه می رود و به جایی نمی رسد . که اگر با درایت و تامل ، خود را تثبیت کند و از این دَوَران بیهوده خود را نجات دهد ، لازمه اش این است که از خود شروع کند ، بجای اینکه دور چیز یا کسی بچرخد ، خود را نقطه اتکاء دیگران قرار دهد و متاصل کسی یا چیزی باشد تا به سر منزل نهایی که همان خود شناسی ست ، دست یابد .
بیت آخر :
- در این بیت اتفاقا دشمن درون را را قوی تر ومهم تر از دشمن بیرون قلمداد شده است
خصم بیرون از هیولای درونی کمتر است
دشمن درون که همان هیولای درون ذکر شده از خصم بیرون قوی تر ست
میدانم که توضیحاتم شاید نتواند رضای خاطر شما را فراهم آورد ، اما بخاطر مداقه تمیز و حوصله قشنگی که صرف سیاهه ی نا قابل کرده بودید ، لازم دیدم مطالبی را به عرض عالی برسانم .
در محضرتان درس پس می دهم
سپاسگزارم از حسن نظر و حضور سبزتان
زنده باشید به مهر
بسیار عالی بود مثل همیشه حکیمانه و شیرین
شاد باشید