سلام و درودها بر دوست ادیب و خوش ذوق و مهربانم جناب ابراهیمی اصل بزرگوار
بله واقعا همش تقصیر جناب آزاد هست و اگر بتونیم ایشون رو از تجرد دربیاریم گامی بزرگ برای رهاشدن از حاشیه ها هست
خدا بگم چیکار بکنه سیاوش خان ما رو
اما در مورد فقر مطلبی رو عینا برای صرف وقت از سایتی تحلیلی براتون ارسال میکنم چون متأسفانه فضای مجازی این حدیث رو تقطیع کرده و مضمون اونرو دگرگون برای همین سبب برداشت های اشتباهی شده:
باید دقت شود که «فقر» به معانی و مقاصد متفاوتی در احادیث بیان شده است. لذا در احادیث بسیاری فقر مورد نکوهش و مذمت قرار گرفته است و متقابلاً در احادیث بسیاری مورد مدح قرار گرفته است، تا آنجا که پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله میفرمایند: «الفقر فخری»، یعنی فقر افتخار من است.
فقر ممدوح انسان در قرآن کریم تصریح شده است. این فقر یعنی انسان باید بداند که ذاتاً موجودی نیازمند است و هیچ گاه نیز بینیاز نخواهد شد؛ اما این نیاز، نیاز به خداوند منّان و رب جلیل، الله جلّ جلاله است. چنان چه به همه انسانها [از مؤمن و کافر] متذکر شده و میفرماید:
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنتُمُ الْفُقَرَاء إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ» (فاطر، 15)
ترجمه: اى مردم، شماييد نيازمندان به خدا، و خداست بىنياز و ستوده.
هم چنین تصریح مینماید که این انسانِ ذاتاً فقیر که هیچ گاه نیز بینیاز و غنی نخواهد شد، اگر خود را غنی ببیند (گمان کند)، طغیان میکند. یعنی از پوستهی حقیقی خود که بندگی است و صراط مستقیم رشد خارج میگردد:
« كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى * أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى» (العلق، 6 و 7)
ترجمه: چنین نیست (که میپندارید)، حقاً که انسان سرکشی میکند * وقتی خود را بینیاز (غنی) میبیند.
اما آن فقری که مورد نکوهش قرار گرفته و چه بسا سبب تزلزل در ایمان شود و حتی به کفر بیانجامد نیز فقط منحصر به فقر اقتصادی (بیپولی) نمیباشد، هر چند که فقر اقتصادی یا مالی یکی از مصادیق بارز آن است.
بدیهی است که فقر فرهنگی، فقر علمی و فقر آگاهی و اطلاع از حقایق و واقعیتها (جهل و بیبصیرتی)، به مراتب بیش از فقر اقتصادی موجبات تزلزل ایمانی و حتی گرایش به کفر را فراهم میآورد.
بیتردید کسی که به خاطر فقر مالی، دچار اعوجاجات اعتقادی و ناهنجاریهای رفتاری میشود، از فقر فرهنگی، علمی و تربیتی بیشتر رنج میبرد و تزلزل یا فرو ریختن اعتقاداتش نیز به همین خاطر است. وگرنه شاهدیم که بسیاری از مؤمنین فقیر (مالی) هستند یا دست کم ثروتمند نیستند و ایمانشان نیز روز به روز راسختر میگردد. کمتر ثرونمندی به راحتی سر به سجده میگذارد، طغیان نمیکند، از تکبر گریزان است، تقوای الهی پیشه میکند، در راه خدا، دین، ایمان، قرآن و نوامیس معنویاش جان و مال را فدا میکند. اما اغلب مؤمنین و مجاهدین راه خدا ثروتمند نبوده و نیستند. پس دلیل نمیشود که فقر مالی، الا و لابد ایمان را زایل نموده و کفر را جایگزین نماید. بلکه فقرهای دیگر سببیت بیشتری دارند.
اما بسیار خوشحال شدم که قرآن عظیم مأنوس هستید و حتما به آیه ۳۲ سوره مبارکه نور برخورد کردید که:
وَ أَنْكِحُوا الْأَيامى مِنْكُمْ وَ الصَّالِحِينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ إِمائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَراءَ يُغْنِهِمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ اللَّهُ واسِعٌ عَلِيمٌ «32»
پسران و دختران بىهمسر و غلامان و كنيزان شايسته (ازدواج) خود را همسر دهيد. اگر تنگدست باشند، خداوند از فضل خود بى نيازشان مىگرداند و خداوند، گشايشگر داناست.
خیلی ممنونم از نکات ارزشمند شما دوست ادیبم
یقینا فقر بده اما بدتر از اون وارونه نمایی رسانه ها و کلاهبرداری روانشناسان و اقتصاددان ها با تغییر سبک زندگی مردم از ساده زیستی به اشرافیگری هست و همچنین نمایش زرق و برق ها در رسانه ها و فضای مجازی مردم ما رو سرخورده و مأیوس میکنه
ولی بعداز ظهر برگشتم منتظر بیگ بنگ باش