سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

حمایت از شعرناب

شعرناب

با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

يکشنبه 4 آذر 1403
    23 جمادى الأولى 1446
      Sunday 24 Nov 2024
        مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای و انقلاب مردمی و جمهوری اسلامی ایران خط قرمز ماست. اری اینجا سایت ادبی شعرناب است مقدمتان گلباران..

        يکشنبه ۴ آذر

        رویای آبی

        شعری از

        عارف افشاری (جاوید الف)

        از دفتر تاریخ باید خون بگرید نوع شعر سپید

        ارسال شده در تاریخ جمعه ۱ دی ۱۴۰۲ ۲۳:۲۲ شماره ثبت ۱۲۶۳۸۸
          بازدید : ۴۸۸   |    نظرات : ۵۷

        رنگ شــعــر
        رنگ زمینه

        آنگاه که 
        گیاه نیرنگ را برای زدایش اندیشه تقطیر می‌کردند 
        فیلسوف 
        مرگ را با لبخندی به سخره گرفته بود 
        توبه گاهی 
        نماد حماقت است 
        و چه نقش و نگارها زدند
        از لحظه عروج 
        اندیشمند را می‌توان به خاک سپرد اما
        اندیشه هرگز نیست نمی‌شود 
        بر فراز بالهای *مرغ دریایی که در جهان بود ولی جدای از آن
        رویای آبی پیداست
         
         
        *جاناتان مرغ دریایی (به انگلیسی: Jonathan Livingston Seagull) حکایتی است در قالب رمان کوتاه که ریچارد باخ آن را نوشته‌است. این رمان در سال ۱۹۷۰ منتشر شد.این داستان روایتگر یک مرغ نوروزی است که در باب زندگی و پرواز می‌آموزد.
         
         
        ۱
        اشتراک گذاری این شعر

        نقدها و نظرات
        شاهزاده خانوم
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۴:۱۲
        خیلی خوب بود جناب افشاری متفکر.. خندانک خندانک
        درود بر شما و اندیشه‌های نابتان.. خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۳
        سپاس سعی میکنم ارجاعاتی به رمانها و فیلمها داشته باشم خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        جمیله عجم(بانوی واژه ها)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۴:۵۹
        خندانک
        درودبرشما جناب افشاری عزیز خندانک
        زیباقلم زدید خندانک
        خندانک خندانک خندانک
        خندانک خندانک
        خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۴
        درودها ممنونم خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        عباسعلی استکی(چشمه)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۹:۴۲
        درود بزرگوار
        جالب و زیباست خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۴
        سپاس از حضورتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        طاهره حسین زاده (کوهواره)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۹:۵۷

        سلام و درود

        بسیار زیبا و ارزشمند مرحبا.

        نویسنده ی رُمان جالب -جاناتان مرغ دریایی- آقای \"ریچارد باخ\"  آنقدر زیبا و مفهوم پرداز و هنرمندانه و جزییات‌نگر ، آرزوها و سخت‌کوشیِ یک پرنده‌ی افسانه‌ای را به تصویر کشیده است که روحِ هر انسانی ، با خواندنِ این کتاب به پرواز درآمده و مثل جاناتان به دنبال آرزوها و رویاهایش جاری می شود و تا به پایانِ داستان نرسد ؛ دست بر نخواهد برداشت.

        به‌راستی که این مرغ دریایی (جاناتان) در وجودِ تک تک همه ی ما انسان‌ها ، زندگی می کند.

        بیشتر مرغان دریایی زحمتِ فراگیری را به جز ساده ترین حقیقت های پرواز آن هم برای سیر نگه داشتن خود و بقای دنیوی ، به خود نمی دادند . آن‌ها فقط به دنبال یافتن راهی بودند که بتوانند کمی از ساحل دور شوند و غذای مورد نیلز روزانه ی خود را بیابند و دوباره به جایگاهِ خودشان برگردند و سعی نمی کردند که کمی دورتر یا فراتر از محوطه ی خود رفته ؛ زحمت پرواز در اوج را به خود بدهند و شهامت کشف و تجربه ی دنیای واقعی را به خود نمی دادند . در واقع باورشان به تقلیدِ قبلی‌ها فقط این بود که آن‌ها می توانند در همین حدی که برایشان آموزش داده شده و توسط نیاکان‌شان گفته شده است ؛ پرواز نمایند و روزگار بگذرانند لذا سعی و تلاشی بیش و مضاعف نمی کردند که چیزهای جدیدی بیاموزند و خود را در یک چارچوبِ بسته و پوسیده براساس عقاید بزرگان و قُدَمای خود ، محبوس نموده بودند و به خودشان این فرصت و اجازه را هم نمی دادند که از محدوده ی امنِ خود فراتر بروند و با خودباوری مکاشفه نمایند.

        دقیقا این داستان مصداق خیلی از ما انسان‌هاست که چنان به برخی عقاید خرافاتی و پوسیده ی مرسومِ به ارث رسیده از گذشتگانِ خود چسبیده ایم که به هیچ عنوان حاضر نیستیم که ریسمان کهنه ی تقلیدهای کورکورانه ی خود را پاره نماییم و تجربه های جدید و نو را بیازماییم.

        فکر می کنیم همان چیزهایی که از چندین هزار سال پیش گفته شده هنوز هم آن‌ها قابل استفاده و پیاده شدن است . غافل از اینکه دنیا با چه سرعتی در حال پیشرفت و تغییر و دگرگونی است و باید افکار و عقاید و باورهای خود را به‌روز نماییم و با زمانه ی خویش به سمتِ نور و آگاهی پیش برویم.

        اما در این داستان زیبا، جاناتان تنها مرغی بود که دغدغه ی بزرگتری داشت و آن پرواز بود.

        بیش از هر چیز به پرواز عشق می ورزید.

        برایش مهم بود که ببیند در هوا چه کارهای دیگری غیر از یافتنِ غذا می تواند انجاپ بدهد و چه کارهایی را نمی تواند انجام دهد.

        پس مدام در حال اوج و فرود بود و بال‌های خود را در سرعت های مختلفِ پرواز با حرکات آکروباتیک امتحان می کرد تا به نتیجه ی مطلوبِ دلخواه برسد.

        جاناتان هرگز ناامید نشد و آنقدر به تلاش خود ادامه داد تا موفق شد.

        در طی تمریناتی که روزانه انجام می داد، متوجه شد که خیلی چیزها و کارها برای یاد گرفتن وجود دارد. با وجود گرسنگی و خستگی روزانه و نحیف و لاغر شدن ، اما خوشحال و راضی بود چون مشغول یادگیری بود.

        هر روز تمرین های پرواز خود را در سرعت ها و جهت های مختلف امتحان می کرد. در این راه تنها بود اما این تنهایی و انزوا و غربت ، او را شکست نداد بلکه هر روز مصمّم تر در راهی که انتخاب کرده بود ؛ به دنبال آرزوهایش تلاش می کرد.

        جاناتان با خودش عهدی محکم بسته بود و بخاطر همین ، هیچ چیزی در سر راهش نتوانست عهد او را بشکند و بااعتماد به نفس، تمام توانایی خود را بکار بست و توانست بر تمامیِ موانع حتی بر ترس خودش هم غلبه نماید.

        با سرعتِ هر چه تمام تر رو به بالا اوج می گرفت. سرعت بود و قدرت بود و لذت یادگیری ، سرعت زیبایی محض بود. هر چه بالاتر می رفت هیجان اش بیشتر می شد و معنای زندگی را بیشتر می فهمید و درک می کرد.

        حالا یک دلیل برای زندگی نزد جاناتان وجود داشت . اینکه می توانیم خودمان را از این نادانی بیرون بکشیم و مخلوقاتی شگرف، باهوش و بامهارت باشیم. می توانیم آزاد باشیم، می توانیم یاد بگیریم که پرواز کنیم.

        جاناتان دوست داشت آنچه را که آموخته بود به دیگر مرغ‌ها و همنوعانش نیز بیاموزد.

        دلش می خواست آن.ها را هم در این افتخاری که با امید و تلاش و مشقّت کسب کرده بود ؛ شریک نماید اما رهبرانِ مرغان این اجازه را به او نمی دادند.

        \" من فقط می خواهم آن چه را متوجه شده ام، افق هایی را که برای همه ی ما نمایان شده، با دیگران سهیم شوم.\"

        حالا جاناتان مهم ترین دلیل برای زندگی در جهان را پیدا کرده بود. دلیلی برای زندگی والاتر، یادگیری و کشف و آزادی.

        دلش می خواست مرغان دیگر هم لذت و شکوه اینگونه پرواز را باور کنند.

        او هر روز بیشتر و بیشتر می آموخت.

        با پرواز بر فراز مناظر جدید و شگرف ، افکار جدید و پرسش های جدید در ذهنش پدیدار می گشت : چرا مرغان دیگر خواهان رسیدن به این بهشت نیستند؟ چرا به فکر شناخت و تکامل خودشان و رهایی نیستند؟ آن‌ها هم می توانند آزاد باشند البته اگر بخواهند.

        جاناتان فهمیده بود که چیزی به نام کمال وجود دارد و برای رسیدن به آن تلاش می کرد و دوست داشت آموخته های خودش را در اختیار سایر هم‌زیستانِ خود بگذارد تا آنها هم طعم و لذت آن هیجان را بچشند و خودشان تجربه نمایند.

        انسان وقتی بداند که می خواهد چکاری انجام دهد و هدفش چیست و به عبارتی چرایی ماجرا برای خودش شفاف و معلوم باشد ؛ آن‌گاه بهترین تلاش خود را می نماید تا به موفقیت برسد و چقدر لذت بخش است هنگامی که بتوانی با مهربانی و محبّت ، دانش و آموخته های خودت را با دیگران سهیم شوی و آنها را هم در راه سعادت و خوشبختی یاری نمایی.

        حالا وقت آن رسیده بوده که جاناتان در حکم یک آموزگار مهربان و استادی راهنما که عاشق تعلیم دادن است ؛ ایده های جدید و ناب خود را که با حقیقت عجین شده بودند ؛ به مرغانی نشان دهد که در پی فرصتی برای یافتن حقیقت بودند.

        یاد گرفته بود که مرغی که بالاتر پرواز می کند، دورترها را هم می بیند. بنابراین تا می توانست اوج می گرفت تا بتواند جاهای بیشتری را نظاره کند.

        او یاد گرفته بود که اندیشه ی نو از آزادی و آزادگی و تلاش و پرواز است و هیچ چیز نمی تواند او را محدود نماید.

        اندیشه ی نامحدود آزادی و دقت در پرواز درست، پلّه ای برای تجلّیِ سرشتِ واقعی است . پس هر چیزی که محدودمان می کند را بایست کنار بگذاریم.

        انسان‌ها هم باید از این مرغ دریایی بیاموزند که باخودشناسی و تلاش ، افکار و اندیشه هایشان را به پرواز دربیاورند تا بتوانند به موفقیت و تعالی و کشف معنای زندگی برسند.

        زنجیری که به افکارمان بسته شده باید باز شود . هما ن زنجیر و افکار پوسیده و کهنه ی قدیمی است که دست و پای هر کسی را می بندد و مانع از پیشرفت و حرکت می شود پس بخواهید تا رها شوید.

        تنها قانون حقیقی ، قانونی است که بتواند ما را به ترقی و آزادی برساند.

        شگرد کار این است که ما می خواهیم به درستی و با شکیبایی بر محدودیت هایمان غلبه داشته باشیم پس تلاش می کنیم تا سطح آگاهی و گستره ی دیدگاه خود را تغییر دهیم و از دست کسان و چیزهایی که مانع حرکت و پروازمان می شوند رها شویم.

        پس سعی این باشد که دیگر یک جا نایستیم بلکه به فکر پرواز در اوج آسمان آبی باشیم.

        بایست هوشیار بود . در تلاش برای رهایی.

        جاناتان الگوی مناسبی برای پرندگانی بود که میل به پرواز داشتند و خواهان تغییر در شیوه ی غلطِ زندگانی خود بودند و مثل او به‌ دنبال هدف و کمال و سبک زندگی درست می گشتند . هر چند که بعد از جاناتان ، تعداد بسیار اندکی از مرغان دریایی به او اعتماد نمودند و بقیه ی مرغان در همان خواب غفلت خویش باقی ماندند و هیچ‌وقت تلاشی برای اوج گرفتن خود ننمودند و با منفی اندیشی های متعصّبانه و دُگم‌‌سوی به شماتت و بدگویی از جاناتان ادامه دادند.



        سلامت و دلشاد و سرافراز باشید خندانک خندانک خندانک

        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۵
        سپاس از نوشتار عمیق و زیبایتان همچنین نگاهی بیندازید به

        جاناتان مرغ دریایی (به انگلیسی: Jonathan Livingston Seagull) فیلمی به کارگردانی هال بارتلت است که در سال ۱۹۷۳ منتشر شد. از بازیگران آن می‌توان به جولیت میل، هال هالبروک، دوروتی مک‌گوایر و فیلیپ آن اشاره کرد

        این فیلم نیز بسیار خوش ساخت و عینا مانند کتاب است خندانک
        ارسال پاسخ
        سید هادی محمدی
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۹:۳۲
        درود عارف جان خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ ۰۱:۴۳
        خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        جواد مهدی پور
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۰۸:۵۵
        درود بر شما جناب افشاری گرانقدر

        ناب سرودید

        خندانک خندانک خندانک
        خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۵
        سپاس از نگاهتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        محمد محمدنژاد(آشوب)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۰
        درود بر شما خندانک خندانک خندانک خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۶
        2 رودها و سپاس خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        ابوالحسن انصاری (الف رها)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۴
        درودتان باد
        جناب افشاری عزیز

        🍃🌺🌻🍁🌹🍃
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۶
        سپاس از نگاه و نظرتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        طوبی آهنگران
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۳۲
        سلام جناب افشاری گرامی احسنت بر شما بزرگوار بسیار
        زیبا سروده اید شما قلم تان مانده گار
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۶
        درود و سپاس از لطفتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        محمد باقر انصاری دزفولی
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۱:۵۳
        سلام
        شعر بسیار شیوا ورسایی بود
        هزاران درود برشما
        خندانک خندانک خندانک خندانک
        راحله حصارکی (راحیل)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۰۵
        درودتان🌹🌹🌹
        راحله حصارکی (راحیل)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۰۵
        لاااااااایک_طلااااااااایبییی🌺🌹🌺🌹🌺🌹🌺🌹🎀🌺🎀🌺🎀🌺🎀🌺
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۸
        سپاسسسسسسسسس خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        ابراهیم کریمی (ایبو)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۳۹
        درود عارف خان
        این بحث نمردن اندیشه و...
        من خیلی پر رنگ در اندیشه جورج اورول و مخصوصا در 1984او دیدم اگر نخوندی یه بار بخون
        شادمان باشید خندانک
        شاهزاده خانوم
        شاهزاده خانوم
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۴:۱۱
        خندانک
        واقعنی همینه.. با این حال که یک سال پیش این کتاب رو خوندم ولی هنوز توی پوست و رگ و خونمه و بیشتر اوقات ذهنمو به خودش مشغول می‌کنه.. خندانک البته قلعه حیواناتشم دست کمی از ۱۹۸۴ نداره و ۱۹۸۴ یه چیز دیگه‌ست.. خندانک

        درود برادر مغم.. خندانک
        ارسال پاسخ
        ابراهیم کریمی (ایبو)
        ابراهیم کریمی (ایبو)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۹:۰۱
        🏵️🏵️🏵️
        🏵️🏵️
        🙏
        طوبی آهنگران
        طوبی آهنگران
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۷:۴۹
        🌹🌲🌹🌲🌹🌲🌹🌲🌹🌲🌹🌲
        طوبی آهنگران
        طوبی آهنگران
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۷:۴۹
        🍀🌹🍀🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
        ارسال پاسخ
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۸
        درود ممنون از معرفی خندانک
        ارسال پاسخ
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        جمعه ۸ دی ۱۴۰۲ ۰۱:۴۳
        چشم کتاب رو میشناسم ولی نخواندم خندانک
        ارسال پاسخ
        محمد اکرمی (خسرو)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۴:۱۷
        درود جناب افشاری
        زیبا قلم زدید و کتاب هم واقعا کتاب خوب و تاثیر گذاریه
        خندانک خندانک خندانک
        طوبی آهنگران
        طوبی آهنگران
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۷:۴۸
        🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
        ارسال پاسخ
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۸
        سپاس از شما خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        جواد کاظمی نیک
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۵:۲۳
        درودبرشما عارف جان عزیزم بسیار عالی بود 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
        🌺🌺🌺🌺🌺
        🪻🪻🪻🪻
        🌼🌼🌼
        🥀🥀
        💮🪻🪻🪻🪻🪻🪻🪻🪻🪻🪻
        💙💙💙💙💙💙💙💙
        🩵🩵🩵🩵🩵🩵🩵
        💐💐💐💐💐💐
        🌼🌼🌼🌼
        💟💟💟
        ❤️❤️
        ❤️
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        ممنونم جواد عزیز خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        نرگس زند (آرامش)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۷:۲۶
        درود ها بر جناب افشاری خندانک
        زیباست خندانک
        موفق باشید خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        سپاس سلامت باشید خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        محمدرضا صدقی
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۱۸:۱۳
        درود جناب افشاری
        بسیار زیبا بود قلمتان سبز👏🌹

        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        🌹╬♥¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸🌹╬♥╬ ¸¸.•*´•.🌹.•`*•.¸
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        سپاس از حضورتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        سیده نسترن طالب زاده
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۲۱:۴۳
        عالیست گرانمهر
        درودتان
        طوبی آهنگران
        طوبی آهنگران
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۷:۴۸
        🍀🌹🍀🍀🌹🍀🌹🍀🌹
        ارسال پاسخ
        دانیال حاجی زاده (اشک)
        دانیال حاجی زاده (اشک)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۸:۳۴
        خندانک
        ارسال پاسخ
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        سپاس بانوی گرامی خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        محسن ابراهیمی اصل (غریب)
        شنبه ۲ دی ۱۴۰۲ ۲۳:۲۱
        درود جناب افشاری خندانک
        سپاس از اشتراک🙏🙏🙏
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        درودها و سپاس از حضورتان خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        دانیال حاجی زاده (اشک)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۰۸:۳۴
        خندانک خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۰:۲۹
        خندانک خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        مهدی عبدلی حسین آبادی
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۲:۱۶
        درود بر شما خندانک خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۱۳:۱۷
        سپاس خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        بهروز عسکرزاده
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۲۰:۱۵
        درود
        خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲ ۰۲:۱۷
        3پاس خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        قربانعلی فتحی  (تختی)
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۲۲:۲۷
        درود برشما جناب افشاری

        جالب بو د خندانک

        خندانک خندانک خندانک خندانک خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲ ۰۲:۱۸
        درودها ممنونم خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        آذر دخت
        يکشنبه ۳ دی ۱۴۰۲ ۲۳:۰۲
        عرض ادب
        درود بر،شما
        موفق باشید
        پرواز را به خاطر بسپار پرنده مردنی ست
        🌸🌸🌸🌸
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲ ۰۲:۱۸
        سلامت باشید خندانک خندانک خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        زهرا حکیمی بافقی (الهه‌ی احساس)
        سه شنبه ۵ دی ۱۴۰۲ ۱۷:۵۷
        خندانک خندانک
        خندانک
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        عارف افشاری (جاوید الف)
        پنجشنبه ۷ دی ۱۴۰۲ ۰۲:۱۷
        خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        عارف افشاری  (جاوید الف)
        چهارشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۲ ۲۳:۳۲
        سقراط فیلسوف بزرگ یونان، با شعار به خود بپرداز همشهریان آتنی‌اش را تشویق می‌کرد تا خدایانشان، ارزش‌هایشان و خودشان را مورد پرسش و ارزیابی قرار دهند. در سال ۳۹۹ پیش از میلاد، سقراط به فاسد کردن جوانان متهم شد. اتهام دیگر او بی‌اعتقادی به خدایان بود. سقراط را به دادگاه فراخواندند و قضات مجازات مرگ را برای سقراط خواستار شدند. در حالی که شاگردانش پیشنهاد فرار به او می‌دهند، او مرگ را به فرار ترجیح می‌دهد. افلاطون شاگرد او، در رساله‌های آپولوژی، کریتون و فایدون به شرح زندگی و محاکمهٔ استادش پرداخته‌است.
        تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.


        ارسال پیام خصوصی

        نقد و آموزش

        نظرات

        مشاعره

        کاربران اشتراک دار

        کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
        استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
        1