ضمن عرض ادب و احترام و تشکر بابت التفاتتان به خط خطی های بنده، با توجه فرمایش متین تان، چند نکته را عرض میکنم:
- همانگونه که در سیاستنامه ویکیپدیا آمده، ویکیپدیا منبع نیست.
- تقویم جلالی را عمرخیام نیشابوری با دستیاری چند تن از ریاضی دانان زمان خود و با دستور خواجه نظام الملک طوسی نوشته شده و تا امروز نیز دقیق ترین تقویم جهان است.
- این تقویم بنام جلال الدوله ملکشاه یکم نامگذاری شده و بهمین دلیل جلالی نامدارد. ما ایرانیان این مرد بزرگ را با رباعیاتش میشناسیم درصورتی که کشفیات علمی و ریاضی او بسیار بیشترو ارزشمند تر از رباعیاتش است.
- پس از سقوط سلجوقیان، تقویم ایران دوباره به تقویم دارای ایرادات بسیار عربی بازگشت و تا زمان پادشاهی رضاشاه کبیر تقویم بهتر و دقیق ترِ جلالی ایرانی، در گوشه ای از کتابخانه ی سنا خاک میخورد تا اینکه این مرد بزرگ دستور داد تقویم جلالی دوباره مورد استفاده قرار گیرد. البته چگونگی آن دارای فراز و فرود هائی هم بود که موضوع بحث ما نیست.
- گاهشماری هجری که مورد نظر شماست همان است که عبدالغفارخان نجمالدوله آنرا نوشت و ضمن بهره گیری از بروج عربی و اشکال قدیم، ابداعاتی نیز داشت، امابه هیچ وجه به دقت تقویم جلالی نبود.
- اما آنچه از نقاط منطقةالبروج، در این رباعی مورد استفاده واقع گردیده، درحقیقت اشاره به زمان تولد دو شخص خاص است و شاید بتوان گفت که بیشتر مخاطب خاص دارد تا عام. (خودم متولد امرداد که همان اسد باشد هستم و فکر میکنم با همین جمله، جایگاه نفر دوم هم خود به خود لو رفت.) و اگر خطا نکنم سوال اصلی هم همین بود که در انتها پاسخ دادم.
بهرحال ار اینکه به خط خطی های من عنایت فرمودید به خودم می بالم و از این بابت خوشحالم.
سپاسگزار از لطفتان.