بر اساس پژوهش ها، نگاه کردن به نمایشگر تلفن های همراه قبل از خواب، خطرناک تر از چیزی است که پیشتر تصور می شد.
زمانی که کاربران به نمایشگر تلفن های همراه خود نگاه می کنند، چشمانشان در معرض جریانی از فوتون ها قرار می گیرد که در واقع به مغز می گویند بیدار بماند چراکه هنوز زمان خوابیدن فرا نرسیده است.
سرگرم کار کردن با تلفن خود می شوید و زمان همین طور می گذرد و شما همچنان مشغول چک کردن ایمیل ها و پیام هایتان هستید و نوری که از صفحه نمایش اسمارت فون شما ساطع می شود به مغزتان می گوید که هورمون ملاتونین تولید نکند چرا که هنوز هم وقت خواب نرسیده است.
مثلا تا ساعت 30 دقیقه بامداد بیدار می مانید و همچنان در حال چک کردن پیام های خود هستید. نیم ساعت بعد تصمیم می گیرید بخوابید و ساعت 6 صبح از خواب بلند می شوید چون باید به سر کار بروید و این در حالی است که تنها 5 ساعت استراحت کرده اید.
زمانی که فرد خوابیده است، بدن به نورون های فعال اجازه می دهد که استراحت کنند که خیلی هم خوب است، اما سلول های پشتیبان یا همان سلول های گلیال (Glial Cell) باید سمومی را پاکسازی کنند که نورون ها تولید می کنند و اگر بین 7 الی 9 ساعت خواب در طول شبانه روز نداشته باشید و فقط 5 ساعت بخوابید، این مواد سمی در بدن تان (در بیش از 95 درصد افراد) باقی خواهند ماند.
درصد کمی از افراد به صورت ژنتیکی متفاوت از این هستند و نیاز به این مدت خواب ندارند اما خیلی از ما به 7 الی 9 ساعت خواب در طول شبانه روز نیاز داریم.
بنابراین زمانی که تنها 3 ساعت در طول شب خوابیده اید و تصمیم می گیرید که بدون در نظر گرفتن این مسأله روز کاری تان را آغاز کنید، دچار تنش می شوید، کم حافظه می گردید، توانایی تان برای فکر کردن در مورد مشکلات و یافتن راه حل کم می شود. حتی انسولین بدن تان که متابولیسم را تنظیم می کند مرتبا نوسان می کند و احتمال افزایش وزن و چاقی تان به خاطر مصرف مواد غذایی زیاد شود و حتی تمایل تان به غذا خوردن بالا می رود.
و در کنار همه اینها باید اضافه کنیم که کم خوابی باعث ایجاد سم در پیوند میان سلول های مغزتان می شود.
بنابراین کاری که باید انجام دهید این است که اولویت را به خواب تان بدهید. تلفن همراه خود را حداقل از ساعت 9 شب یا دست کم یک ساعت قبل از خواب خاموش کنید.