سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

جمعه 22 فروردين 1404
    13 شوال 1446
      Friday 11 Apr 2025

        حمایت از شعرناب

        شعرناب

        با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

        زنان به خوبی مردان می توانند اسرار را حفظ كنند، ولی به یكدیگر می گویند تا در حفظ آن شریك باشند. داستایوسکی

        جمعه ۲۲ فروردين

        پست های وبلاگ

        شعرناب
        تعریفی اجمالی از جوانی.
        ارسال شده توسط

        مجید خوش خلق سیما

        در تاریخ : پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ ۰۶:۲۳
        موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۷۴۱ | نظرات : ۰

        جوانی همچنان که معروف است نه تنها آغازِ بلوغِ جنسیِ یک انسان بلکه دروازه ورود به دنیائی نو با نگاهی وسیع تر و در اوجِ شکوفائی و باروری در همه زمینه هایِ مربوط به دنیا ، معنا و معاشرت است.
        جوانی یقیناً باید در شرایطِ ایده آل نقطه آغازِ شکل گیریِ هویّتِ حقیقی و سنجیده و متفکرانه و اندیشمندانه و بینش گرایانه یِ یک انسان باشد و دورانی که آدمی پس از پشت سر گذاشتنِ مراحلِ کنجکاوی و آموزش و یادگیری و کسبِ تجربه و امتحان نمودنِ مواردِ مختلف و آنچه به درست ترین شکلِ ممکن جهتِ کشفِ استعدادها و فابلیّت ها بر سرِ راهش قرار می گیرد تصمیماتِ اساسی و انتخاب هایِ آگاهانه ای را برایِ زندگیِ شخصی و معرفّی شخصیّتِ فردی اتخاذ می نماید.
        جوانی دوره مابینِ وابستگی در حدِّ زیاد به والدین و محیطِ خانواده و نیز استقلال در حدِّ زیاد از آنها و نقطه یِ شروعِ شکل گیریِ هویّتِ اجتماعی و آینده یک شخص به عنوانِ فردی از اعضاءِ یک جامعه می باشد.
        جوان دارایِ روحیه باطراوت و پر از تازگی و شادابی و انگیزه و انرژی می باشد و مساعد است در صورتِ وجودِ امکاناتی مناسب داشته هایِ خود را برایِ به حرکت درآوردنِ هر چه سریعترِ چرخِ امور در زمینه هایِ مختلف ، متناسب با استعدادهایِ باالقوّه اش هزینه نماید.
        جوانی برهه ای از زندگیِ انسان است که بیشترین پتانسیل را از لحاظِ قوایِ جسمی و فکری داشته و در نقطه اوجِ قابلیّت هایش قرار دارد و آماده است بنابر علایقش جهت گیری و واردِ اجتماع شود و مطابق با اصول و خط و مشیِ رایج ، حرکت سویِ مشارکت در امورِ جامعه اش را آغاز کند.
        جوانی فرصتِ مغتنمی است که اگر درست مدیریّت شده و تصمیماتی سنجیده و خردمندانه در آن اتخاذ گردد زندگیِ یک فرد را تا پایانِ عمر سرشار از موفقیّت و کامیابی و سعادت می کند.
         بدیهی است که هر چه بسترِ مساعد تر و زمینه ها برایِ حرکت کارشناسی شده تر و هدفمندتر از لحاظِ بالا بردنِ سطحِ زندگی و ارتقاعِ در زمینه هایِ فرهنگی و هنری و علمی و اقتصادی و سیاسی و نیز همه زمینه هایِ مربوط به یک کشور در راستایِ منافعِ عمومی یک جامعه باشد چرخِ پیشرفتِ آن ملّت با کمک این جریانِ تازه نفس و کارآ و پر قدرت سریعتر به پیش رفته و رشدی همه جانبه سمتِ کامیابی و افتخار ، ممکن و میسر خواهد گردید.
        جوان در نقطه اوجِ حساسیّت برایِ اتخاذِ تصمیم گیری هایِ گوناگون و انتخاب هایِ رنگارنگ در زمینه هایِ مختلف قرار دارد و از این لحاظ جوانی برهه حساسی در زندگیِ انسان است و می تواند تا حدِّ زیادی شکل و نحوه یِ زیستن تا پایانِ عمرِ یک فرد را تحت الشعاع قرار دهد.
        جوانی همچنین برهه ای است خطر ناک جهتِ جذبِ یک فرد سمتِ دام ها و تله هایِ آلوده و آنچه بسیار جذاب و اغوا کننده ساخته و پرداخته می گردند که شخص تا آن زمان به دلیلِ قرار داشتن در نظارتِ دقیقِ خانواده و اطرافیان از آنان دور بوده است.
        جوانی همچنین نقطه اوجِ احساساتِ غریزی و جنسی بوده و در صورتِ ناآگاهی در مواجهه با این پدیده یِ بسیار قدرتمند و کسبِ ننمودنِ قابلیّتِ کنترل و ارضاء نشدنِ آن به شکلی منطقی و به مقدارِ لازم ساعاتِ زیادی از وقت و نیز انرژیِ بسیاری از فرد را در این برهه به خود اختصاص داده و سببِ از دست رفتنِ فرصت هایِ زیادی از او می گردد.
        غریزه یِ جنسی و به طورِ کلّی پرداختن به امورِ لذّت بخش آنقدر در این سن قدرتمند است که می تواند یک فرد را وادار نماید تمامِ توجّه اش را به این بخش اختصاص داده و از کارها و امورِ دیگر به نفعِ او بگذرد و به دنبالِ ارضاءِ خواسته هایش باشد.
        مسلماً هر چه ناآگاهی در این موردِ خاص بیشتر و این موضوع برایِ یک جوان ناشناخته شده تر باقی بماند ، مهارناپذیرتر و قدرتمندتر بوده و بیشتر او را اسیر و مشغولِ خود داشته و به جهتِ جاذبه هایِ شدید و اغوا کننده اش ساعاتِ بیشتری از اوقاتش را به خود اختصاص می دهد.
        انسان در سنینِ جوانی همچنین تمایلِ شدیدی به اثباتِ خود دارد و به همین دلیل بسیار به ندرت مخصوصاً اگر شیوه و روشی درست استفاده نگردد و روابطی دوستانه بنیان نشده باشد راهنمائی ها و هدایت هایِ حتّی نزدیکان او را منزجر و منفعل می کند و البّته در چنین وضعیّت و برهه ای که زمانِ تصمیم گیری هایِ حساس برایِ آینده اوست و نیز در نقطه اوجِ تأثیر پذیری از محیط ( به علّت ساختارِ جدیدی که یک فرد پس از سال ها زندگی در محیط خانه و خانواده با آن روبه رو می گردد و مسلماً برایش از جاذبه هایِ فوق العاده ای برخوردار است و صحنه ای که کنجکاوی هایِ بی حد و حصرش را ارضاء نماید.)  قرار دارد چنین خصوصیّتی بسیار مخاطره آمیز و آسیب زننده می باشد.
        به همین دلیل نقشِ والدین و خانواده در دادنِ آگاهی هایِ مفید و سازنده به شکلِ درست و فرم دادنِ شخصیّتِ کلّی او آنچنان که به تشخیصِ حقیقیِ سره از ناسره رسیده و نحوهِ انتخاب کردن و طرزِ استفاده از خرد و دانش و تجربه را با معیاری صحیح  قبل از اینکه فرزند به سنِ جوانی برسد بیاموزد.
        همچنین نقش خانواده در نساختنِ سلول بسته برایِ کودک و قرار ندادنش در عطشِ شدید و پدید آوردنِ آزادی هایِ نسبی و کنترل شده برایِ فرزند در دوارنِ کودکی آنچنان که محیط را هم درک کرده و با جامعه مستقیم و ملموس آشنا شده و وارد آن گردد و در حرکت هایِ اجتماعی شرکت کند و حتّی کنارِ خانواده با خطرات و دام ها مواجه شود مهم و اساسی است.
        نیز نقشِ سیاست گذارانِ جامعه در هنگامِ ورودِ یک شخص در چنین سنی در محیطِ اجتماعی و به نمایش درآوردنِ بهترین و زیباترین گزینه ها برایِ انتخابِ او بسیار بیشتر حائزِ اهمیّت می باشد.
        جوان همچنین اوجِ طغیان و سرکشی است و بسیار مشتاق است چهارچوب ها را بشکند و متفاوت بوده و جلبِ توجّه کند و در صورتی که این خصیصه درست هدایت شود می تواند بسیار هم مفید و پدید آورنده حرکت هائی نو و متفاوت و ظهورِ ابتکار عملِ یک فرد در چنین سنی باشد.
        در صورتی که فضا برایِ ابراز و ظهورِ استعدادها و خلاقیّت ها در یک جامعه بدونِ هیچ محدودیّتی برایِ افراد باز باشد ، سنِ جوانی بهترین برهه ای است که محصولاتی جدید از انسان به معرضِ نمایش درآمده و قابلیّت هایِ شگرفِ او تجلّی یابد.
        پایان.

        ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
        این پست با شماره ۸۴۷۲ در تاریخ پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۶ ۰۶:۲۳ در سایت شعر ناب ثبت گردید

        نقد و آموزش

        نظرات

        مشاعره

        کاربران اشتراک دار

        محل انتشار اشعار شاعران دارای اشتراک
        کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
        استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
        امارفا - آمارگیر رایگان سایت
        1
        در حال بارگذاری