به نام خدای مهربان
خواهشمند است در نوشته های زیبایتان به این نکات توجه کنید , سپاسگزارتان هستم :
1- واژه ی " توسط " به معنی " وساطت " است و نباید به جای حرف اضافه " به وسیله " به کار برده شود .
2- واژه ی " بنام " یک صفت است و به معنی " معروف , مشهور , نامی " نباید به جای " به نام " به کار برده شود ,در نوشته های تعدادی از دوستان بدین صورت دیده می شو د (بنام خدا ) که اشتباه است باید نوشت ( به نام خدا ).
3-به جای عبارت " فوق الذکر " از عبارت " یاد شده " استفاده کنیم زیرا فوق الذکر یعنی " آنچه بالاتر از ذکر است " نه " ذکر شده در بالا " می توان از معادل های مناسبی مانند ذکر شده , یاد شده , پیش گفته استفاده کرد.
4-واژه های فارسی را با علامت های جمع عربی جمع نبندید : مانند باغات ( باغ ها ). بازرسین ( بازرسان ) .گزارشات ( گزارش ها ) . آزمایشات ( آزمایش ها )
5-علامت تنوینٍ ( ً ) را بر روی واژه های فارسی قرار ندهید چون مختص به واژه های عربی است در فارسی کاربردی ندارد مانند (جاناً) .(زباناً ) . ( گاها ً ) .( ناچاراً ) . ( دوما ً ) . ( سوما َ ) و... صحیح این واژه ها به این صورت است : جانی , به جان , زبانی , گاهی , به ناچار , دوم , سوم .
6-واژه " سر زمین " به معنی اقلیم , مملکت است نباید به جای زمین یا خاک استفاده شود .
7- سعی کنید جمع مکسر در زبان زیاد بکار نبرید چون مختص به زبان عربی است مانند ( اشعار ) بگویید ( شعر ها ) .( ملل) بگویید ( ملت ها )و... می دانم زبان ما قاطی با زبان عربی شده است و مشکل است جدا سازی آن دو از یکدیگر ولی چاره ای نیست برای حفظ زبانمان باید از یک جایی شروع کرد و..
8- پرهیز از جمع بستن جمع های عربی با نشانه های فارسی : (اخلاق ها ) که اشتباه است باید نوشت ( اخلاق ).
9- پرهیز از بکار بردن وازه های حشو و اضافی مانند : حُسن خوبی ( که هر دو یک معنی می دهد باید "حُسن را حذف کرد ) . فینال آخر ( هر دو یک معنی می دهد باید فینال را حذف کرد ) و..
10- پرهیز از شکل گفتاری جز در نوشته ی متناسب با نوع آن ,مانند : میون بیابون ( میان بیابان ) .گفته هاشون ( گفته ها یشان )و...
موفق , مانا و شاد زی دوستان خوبم .