تغییر عادت :
چگونه عادت ها رشد میکنند؟
هیچ چیز قوی تر از عادت نیست!
زندگی بشر با سادگی آمیخته نشده است ، اما همیشه خودش تصمیم میگیرد که چگونه زندگی کند و در لحظه ی بعد چه شود. (ویکتور فرانکل)
شاید به خاطر نمی آورید که عادت شما چگونه آغاز شده است .احتمالا آغاز آن به صورت رفتاری بی ضرر درکنار بسیاری از رفتار های زندگی روزانه بوده است . شاید این رفتار در روره ای کوتاه شما را از اضطراب ، استرس یا ملامت و خستگی رها کرده آن کار یا رفتار ابتدا به شما کمک کرده ، بنابراین مجدداً برای رهایی خود از اضطراب از آن استفاده کرده، و خیلی زود فراموش کردید که چرا این فعالیت را اولین بار انجام دادید.
چرا عادت خاص خود را رشد دادید؟ چرا ناخن جویدن را انتخاب کردید و نه ضربه زدن به انگشتان پا یا پر خوری را؟ به احتمال زیاد، این کار تصادفی بود، شما با فعالیتی روبرو شدید که باعث شد مدتی احساس بهتری داشته باشید. تاثیر محیط و ژنتیک نیز ممکن است تا حدودی نقش ایفا کنند. شما از طریق نگاه کردن به والدین تان یاد گرفته اید چگونه استرس خود را تحت کنترل درآورید.
مادر مریم پوست اطراف انگشتش را میکند، و برادر بزرگترش ناخن هایش را می جود. وی در سنین کودکی بار ها شنیده، که والدینش به برادرش گفته اند " نکن " و او با خود پیمان بسته که هرگز ناخن هایش را نجود، اما جویدن جویدن و کندن پوست اطراف انگشت ناخن بنظر قابل قبول می آید.
عادت هایی که در خود رشد می دهیم ،همیشه شبیه عادت های الگو سازی شده از طریق والدین نیسنتد. شیرین دیده که والدینش برای رهایی از استرس و اضطراب، مشروبات الکلی می نوشند. اما مشاهده خطر های الکلیسم ، سبب شد که او با خوردن تنقلات و دسر اضطرابش را کاهش دهد. بنظرش رسید شیرینی کمک کننده باشد و به این ترتیب عادت متولد شد. در زمان های پر استرس وقتی که تغذیه برای همه ما از اهمیت بالایی برخوردار است ، او استرسش را با خوردن شیرینی کاهش می داد.
به این ترتیب آیا می توانیم والدینمان را سرزنش کنیم؟ می توانیم تاثیر ژنتیک یامحیط خود را مورد سرزنش قرار دهیم؟ نه، ما مسئول رفتارمان هستیم. اگر چه احتمالاً آگاهانه برای ساختن عادت هایمان تصمیم نمیگیریم ، اما میتوانیم برای تغییر آن ها آگاهانه تصمیم بگیریم.
راهکار تغییر عادت :
شما ضرورتاً یاد نمی گیرید که عادت خاصی حالتان را بهتر میکند ، اما احتمالا یادگرفته اید که یک عادت در شما احساس بهتری ایجاد میکند.
ک:تغییر عادت نویسنده جیمز کلایبورن ، شری پدریک
احساس+ تحلیل= هوش
انسا ن بعد از یکسال به مرور باهوش احساس وعواطف وباورها وتعصبات وشناخت جهان خارج را شروع مبکند این باورهارا از خانواده وجامعه برداشت میکند ودر درون خود نگه میدارد
علت یادرستی آنهارا نمیداند ولی تا آخر عمر نسبت به آنها تعصب داردآنهارا بدون دلیل وبرهان قبول کرده باور های مذهبی هم جز آنها هستند