چهارشنبه ۲۸ آذر
دانته آلیگیری 2
ارسال شده توسط نیره ناصری نسب در تاریخ : پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۲ ۰۴:۳۸
موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۶۲۱ | نظرات : ۶
|
|
اثر دیگر دانته به نام در باره سلطنت به این موضوع بسیار دشوار می پردازد که چه چیزی حق حکومت یا بهترین نوع حکومت را بوجود می آورد. دانته میهن پرستی دوآتشه وزادگاهش قلورانس را عاشقانه دوست می داشت ، اما ناگزیر بود بیست سال پایان عمرش را به سرگردانی در این شهر و آن شهر ودر دربار امیرزادگان بیگانه سر کند. آیا برای پایان دادن به کش مکش های جناحهای سیاسی که صلح وآرامش ایتالیا را نابود می کرد ، هیچ راهی نبود؟ چرا. اگر یک تن حکومت می کرد ، اگر یک امپراتور بر امپراتوری مقدس روم فرمان می راند ، برای همیشه بشریت صلح وعدالت می آورد. در باره سلطنت برخی از برداشت های نیاکان قرن های میانه ای ما را دربارهامپراتوری آرمانی مقدس روموبزرگی شان امپراتوران این امپراتوری بیان می کند.
کمدی الهی ، بزرگترین اثر دانته است که او سال های آخر تبعیدش را صرف نوشتن آن کرد.این منظومه بزرگ از سه بخش دوزخ ، برزخ وبهشت تشکیل شده است.مضمون این اثر بزرگ ، تجربه روحی دانته است. با توصیف کم نمی توان از محتویات این کتاب تصویر گویایی بدست داد. ویرژیل دیدار آنییاس از سرزمین مردگان را در ششمین کتاب انه ئید توصیف کرد. او درآن سرزمین روح مردگان ونیز موجودات اساطیری را دید که به هنگام آوارگی از تروا تا لاتیوم به آنها برخورد کرده بود. دانته همین تدبیر ادبی را به کار بسته ، اما دیدار از برزخ وبهشت را نیز بر دیدار از دوزخ افزوده است. در دوزخ ، ویرژیل شاعر راهنمای او می شود ودانته روح کسانی را می بیند که در این زندگی کارهای ناشایست کرده اند . ویرژیل در برزخ راهنمای دانته است ودانته در اینجا روح های بسیاری را می بیند . اما بئاتریچه ، این تصویر محض کمال انسانی است که او را به بهشت هدایت می کند . بئاتریچه ، دانته را به آسمان برمی کشدو آن دو باهم از هفت ستاره ( از آن رو هفت ستاره که دانته نظریه بطلمیوس در باره مکانیک آسمانی را قبول داشت) که خورشید یکی از آنهاست ، دیدار می کند. بئاتریچه نکته های بسیاری را در باره این اجرام آسمانی برای دانته شرح می دهدوهمه این نکته از منظومه او اثر فرهنگی بسیار جالب توجهی می سازد. دانته در بهشت با بسیاری از قدیسان ، دانشمندان ، حواریون ، آبای کلیسا وفهرمانان باستانی گفت وگو می کند. این بخش سیمای شاعرانه ای از تاریخ فکری قرن های میانه ترسیم می کند.
این بود چند ویژگی منظومه بزرگ کمدی الاهی . خوب است دانش پژوه تمدن قرن های میانه از این کتاب به عنوان کتاب درسی استفاده کند. دانته ، شهروند فلورانس واز مردم عادی بود. مانند فیلسوفان ، مجتهدان وحقوقدانان مدرسی تحصیل نکرده بود . آدم معمولی هوشمندی بود که کنجکاویش او را به کشف معارف روزگارش راه برد. کمدی الاهی نشان می دهد همه اجزای اجتماع قرن های میانه ، از روحانی واشراف گرفته تا مردم شهرنشین چه سهم ژرفی در فلسفه مدرسی ، حقوق رومی، پزشکی جالینوس ودین مسیحی داشتند .
آیا آفریده شاعرانه دیگری هست که والاترین الهام ها ، امیدها ودانش ها وشناخت های دوره خود را با چنین بزرگی دربربگیرد؟
پایان
|
ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری :
|
|
|
|
|
این پست با شماره ۲۷۴۳ در تاریخ پنجشنبه ۷ آذر ۱۳۹۲ ۰۴:۳۸ در سایت شعر ناب ثبت گردید
نقدها و نظرات
تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.