سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

دوشنبه 8 بهمن 1403
    28 رجب 1446
      Monday 27 Jan 2025

        حمایت از شعرناب

        شعرناب

        با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

        وداع از اين دنيا براي ما بسيار نزديك است، ولي ما آن را بسيار دور مي‌بينيم وگرنه اينقدر با هم نزاع نداشتيم. محمدتقی بهجت

        دوشنبه ۸ بهمن

        پست های وبلاگ

        شعرناب
        دین ایرانیان باستان
        ارسال شده توسط

        عرفان قدمگاهی

        در تاریخ : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۰۲:۲۳
        موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۱۱۱ | نظرات : ۳

        دین مردم ایران عمدتاً اسلام است که تعداد زیادی از آن ها شیعه دوازده امامی هستند اما شاید برایتان جالب باشد بدانید پیش از دین اسلام مردم ایران چه دینی داشتند. 
        آریایی ها چه کسانی بودند 
         قبل از اینکه به دین مردم ایران بپردازیم باید بدانیم که ایرانیان چه کسانی بودند و از کدام منطقه به ایران کنونی مهاجرت کردند. مردم ایران‌ در دوره های مختلف به دین باوری و خدا پرستی علاقه زیادی داشتن .مردم ایران قومی آریایی تبار بودند که از شمال سیبری به سه دسته اصلی تقسیم شدند و به مکان هایی جدید مهاجرت کردند دسته ای به خاورمیانه آمدند و دسته دیگری از آن ها به طرف شبه قاره هند رفتند دسته دیگر هم به سمت قاره اروپا رفتند.
        قوم آریایی ایران دین طبیعت پرستی خود را با خود به منطقه ایران آوردند
        دین مردم ایران قبل از اسلام 
        قبل از حدود( ۶۶۰ پیش از میلاد بنا بر گفته منابع)  
        دین اقوام آریایی 
        قبل از ظهور حضرت زرتشت در ایران و قبل از پدید آمدن دین زرتشت (زردشت) مردم ایران به طبیعت پرستی و آیین آریایی خود مشغول بودند . در این آیین برای هر یک از رویداد های طبیعی ایزدانی داشتند که برای مثال می توان به آناهیتا (ایزد بانوی هدایت گر و محافظ تمام آب ها) ، زامیاد (ایزد زمین ) و رشن (ایزد عدالت و داوری ) اشاره کرد در این دین چهار عنصر آب خاک آتش و باد (چهار آخشیج) مرتبه بسیار مقدسی را داشتند و مردم آن ها را ستایش می کردند. 
        ان ها اهورا مزدا را به عنوان ایزد آفریننده می پرستیدند ایزدان این آیین به دو دسته ی ایزدان خیر ( اهوره) و ایزدان شر (دیوه) تقسیم می شدند ، مردم آن دوره تمام ایزدان این دو دسته را ستایش میکردند ایزدان خیر را برای نزول برکات خود به مردم و ایزدان شر را برای اینکه بلایای و عضاب های خود را بر سر مردم فرود نیاورند .
         بعد ازحدود (۶۶۰ پیش از میلاد بنا بر گفته منابع)
        دین زرتشت 
        با ظهور حضرت زرتشت (زردشت) و نوشته شدن اوستا که کتاب دینی وی بوده است او به رواج یکتا پرستی در منطقه ایران مشغول شد .حضرت زرتشت به ایرانیان آموخت که فقط باید خدای یکتا را که در دین او (اهورا مزدا) که نام او بر گرفته شده از ایزد آفریننده در دین آریایی آن ها بود را پرستید .مردم دریافتند دینی که حضرت زرتشت برای آن ها به ارمغان آورده است حقیقی و درست است به دین زرتشتی روی آوردند البته دین زرتشت تفاوت هایی با دین آریایی دارد که پیشتر گفتیم . 
        قدرت یافتن زرتشتیان
        مردم ایران پس از اعتقاد به دین زرتشت و با پیدایش حکومت هخامنشیان )۵۵۰پیش از میلاد بنا بر گفته منابع) که دین رسمی حکومتشان زرتشی بوده است قدرت یافتند و شروع به ترویج دین خود کردند و آتشکده ها را ساختند و در آنجا به امور مذهبی خود می پرداختند . 
        دین زرتشت در کشور های مختلف
        در دوره های متعدد و متوالی دین ایرانیان زرتشتی بوده است حتی در کشور های دیگری هم این دین رواج داشته است ماننده (آتورپاتکان) که معادل آذربایجان امروزی است و( ارمنستان بزرگ) که به قلمروی بزرگی که شامل ارمنستان بخش هایی از شمال ایران بین النهرین بخش هایی از ترکیه و گرجستان امروزی است .
        ادیان دیگر ایرانیان 
        دین زرتشتیت بیشتر در حکومت های حوزه ایران رواج داشته است و در دوره های حکومت هخامنشیان ،اشکانیان و ساسانیان دین رسمی کشور بوده است اما این بدان معنا نیست که تمام مردم به این دین اعتقاد داشته اند . در دوره های مختلف گاهی مردم ایران دچار دین زدگی و اعتقاد به جادو و طلسم و شیطان پرستی هم نیز شدند اما به دلیل سطح فکری ایرانیان توانستند این ادیان باطل را ریشه کن کنند . 
        در این میان ادیان دیگری هم وجود داشته است که اقوام مختلفی به آن ها معتقد بودند اما به دلیل کم بودن پیروان آنها از یاد رفته اند و دیگر پیرو ای ندارند.
        سخن پایانی
        مردم ایران مردمانی بودند که به دین باوری و یکتاپرستی علاقه بسیاری داشتند و در زمان جنگ قادسیه دین اسلام به ایران وارد شد اما مذهب شیعه بعد ها وارد ایران شد 

        ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
        این پست با شماره ۱۵۲۴۷ در تاریخ شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۰۲:۲۳ در سایت شعر ناب ثبت گردید

        نقد و آموزش

        نظرات

        مشاعره

        کاربران اشتراک دار

        محل انتشار اشعار شاعران دارای اشتراک
        کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
        استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
        1