سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

حمایت از شعرناب

شعرناب

با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

چهارشنبه 28 آذر 1403
    18 جمادى الثانية 1446
      Wednesday 18 Dec 2024
        مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای و انقلاب مردمی و جمهوری اسلامی ایران خط قرمز ماست. اری اینجا سایت ادبی شعرناب است مقدمتان گلباران..

        چهارشنبه ۲۸ آذر

        پست های وبلاگ

        شعرناب
        وفات حضرت ام البنین
        ارسال شده توسط

        علی رفیــــعی وردنجانی

        در تاریخ : جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ ۱۲:۱۴
        موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۱۶۹۱ | نظرات : ۷

         
        بِسمِ اللهِ الَّرَحمنِ الَّرحیم
         
        بمناسبت ۱۳ جمادی الثانی (۱۱اسفند٩٦) مصادف با سالروز وفات حضرت ام البنین علیهاالسلام)
        باسلام و عرض ادب :
        تاریخ‏ نگاران سال ارتحال او را متفاوت نگاشته‏ اند، به طوری که عده‏ای آن را سال ۷۰ قمری بیان کرده ‏اند و عده دیگری تاریخ وفات آن مادر فداکار را، سیزدهم جمادی الثانی سال ۶۴ قمری دانسته‏ اند که نظر دوم از شهرت بیشتری برخوردار است.
        _ سیزدهم جمادی‏ الثانی، یادآور روزی غم‏ انگیز بود؛ روزی که در آن مادری فداکار و بانویی با عظمت از تبار دلاوران، به سوی معبود پر کشید. ام البنین، مادر پسرانِ  حضرت امام علی علیه‏ السلام ، بعد از عمری تلاش، شکیبایی و استقامت با اهدای چهار فرزند رشید به پیش‏گاه مولایش، حضرت امام حسین علیه‏ السلام ، با دلی مالامال از محبت و عشق، راهی دیار دوست شد و در بقیع، آرام‏گاهِ خوبان، در جوار دیگر فرزند حضرت زهرا سلام الله علیها برای همیشه رحل اقامت افکند.
        _ نامش فاطمه و کنیه‏ اش امُّ البنین (مادر پسران) است. پدرش حِزام، و مادرش ثمامه یا لیلا و همسرش حضرت علی‏ ابن ابی‏طالب علیه ‏السلام است .
        _ ثمره زندگی مشترک ام البنین علیهاالسلام با حضرت امام علی علیه‏ السلام ، چهار پسر بود که به دلیل داشتن همین پسران، او را ام‏ البنین، یعنی مادر پسران می‏ خواندند. نام فرزندان ایشان به ترتیب عبارتند از: قمربنی‏ هاشم حضرت ابوالفضل العباس علیه‏ السلام ، عبداللّه‏، جعفر و عثمان.فرزندان ام البنین همگی در کربلا به شهادت رسیدند و نسل ایشان از طریق عُبیداللّه‏ فرزند حضرت ابوالفضل علیه‏ السلام ادامه یافت.
        _ با شهادت چهار فرزند ام‏ البنین علیهاالسلام در کربلا، این بانوی شکیبا، به افتخار مادر شهیدان بودن نائل آمد و درکنار همسر شهید بودن، افتخاری دیگر بر صفحه افتخاراتش افزوده شد.
        _ وقتی خبر شهادت فرزندانش به او رسید، سرشک اشک از دیده فرو ریخت و با روحیه‏ ای قوی در اشعاری گفت: «ای کسی که فرزند رشیدم عباس را دیدی که همانند پدرش بر دشمنان تاخت، فرزندان علی علیه‏ السلام همه شیران بیشه شجاعتند. شنیده‏ ام بر سر عباس عمود آهنین زدند، در حالی که دست‏هایش را قطع کرده بودند؛ اگر دست در بدن پسرم بود، چه کسی می‏توانست نزد او آید و با او بجنگد؟»
        این علاقه او به امام حسین علیه‏ السلام دلیل کمال معنویت اوست که آن همه ایثار را در راه مقام ولایت فراموش کرد و تنها از رهبرش سخن به میان آورد.
        _ از ویژگی‏های بسیار مهم ام البنین، توجه به زمان و مسائل مربوط به آن است. وی پس از واقعه عاشورا، از مرثیه‏ خوانی و نوحه‏ سرایی استفاده کرده تا ندای مظلومیت کربلاییان را به گوش نسل‏ های آینده برساند. ایشان هر روز به همراه پسرِ حضرت عباس علیه‏ السلام ، عبیداللّه‏ که همراه مادرش در کربلا حضور داشت و سند زنده‏ ای برای بیان وقایع عاشورا بود، به بقیع می‏رفت و نوحه می ‏خواند.
        او با این اشعار، هم حماسه کربلا را بازگو و هم در قالب عزاداری به حکومت وقت نوعی اعتراض می ‏کرد و مردم را که اطراف او جمع می‏ شدند، از جنایات بنی‏ امیه، آگاه می‏ نمود/منبع؛كتب ديني

        ----------------------------------------------------

        تقدیم به حضرت ام البنین علیهاالسلام :


        نشسته است علی(ع) در کنار ام بنین
        علم گرفته به دستش نگار ام بنین

        شدست ام بنین بی قرار فاطمه(س) و
        شدست فاطمه(س) هم بی قرار ام بنین

        شعار حضرت زهرا(س) دفاع از علی(ع) است
        همان شعار که گشته شعار ام بنین

        گریز می‌زنم اکنون به دشت کرب و بلا
        به کربلا که خزان شد بهار ام بنین

        نثار روح کسی که شدست حامی دین
        بخوان تو فاتحه ای بر مزار ام بنین

        ۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
        علی رفیعی ( امید )
         
         
         
         
         
         
         
         

        ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
        این پست با شماره ۸۶۴۰ در تاریخ جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ ۱۲:۱۴ در سایت شعر ناب ثبت گردید

        نقدها و نظرات
        زهرا حکیمی بافقی (الهه ی احساس)
        سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ۱۴:۴۰
        درود بر دوستانِ ناب و ارجمند!
        خندانک

        امروز ۳۰ بهمن‌ماه ۱۳۹۷ مطابق با ۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۰، سالروزِ وفاتِ ام‌البنین سلام‌الله علیهاست و در تقویم‌ها به عنوانِ روزِ تکریمِ مادران و همسرانِ شهدا نامگذاری شده‌است.

        پاس می‌داریم ارزش معنوی این روز را و بر روان شهیدانِ راهِ حق، از آغاز تا هماره‌ی روزگاران، درود می‌فرستیم.
        خندانک خندانک خندانک
        حضرت ام البنین علیهاالسلام بعد از زینب کبری علیهاالسلام دار فانی را وداع گفت، ولی تاریخ‏‌نگاران سال ارتحال او را متفاوت نگاشته‌‏اند؛ به طوری که عده‌‏ای آن را سال ۷۰ ق بیان کرده‌‏اند و عده‌ی دیگری تاریخ وفات آن مادر فداکار را، سیزدهم جمادی الثانی سال ۶۴ ق دانسته‌‏اند که نظر دوم از شهرت بیشتری برخوردار است.
        ام البنین، مادر پسرانِ علی (ع)، پس از عمری تلاش، شکیبایی و استقامت، با اهدای چهار فرزند رشید به پیش‏گاه مولایش، حسین بن علی(ع) ، با دلی مالامال از محبت و عشق، راهی دیار دوست گردید.

        نام و مشخصات:
        نامش فاطمه و کنیه‌‏اش امُّ البنین (مادر پسران) است. پدرش حِزام، و مادرش ثمامه یا لیلاست. همسرش علی‏ بن ابی‏طالب (ع) و فرزندانش عباس(ع)، عبداللّه‏، جعفر و عثمان هستند که هر چهار نفر در سرزمین کربلا و در رکاب امام حسین(ع) به شهادت رسیدند. آرام‏گاه وی در مدینه منوّره و قبرستان بقیع است.

        ولادت ام البنین علیهاالسلام:
        در مورد تاریخ دقیق ولادت حضرت ام‌‏البنین اطلاعی در دست نیست و تاریخ‌‏نگاران، سال ولادت او را ثبت نکرده‏‌اند؛ ولی یاد آور شده‌‏اند که تولد پسر بزرگ ایشان، حضرت ابوالفضل(ع) ، در سال ۲۶ ق اتفاق افتاده است.
        برخی از تاریخ‏‌نگاران، زمان ولادت ایشان را در حدود پنج سال پس از هجرت تخمین می‏‌زنند.

        بانویی از تبار دلاوران عرب:
        تاریخ گواهی می‏‌دهد که پدران و دایی‌های حضرت ام‏البنین از دلیران عربِ پیش از اسلام بوده و از آن‏ها به هنگام نبرد، دلیرمردی‏های فراوانی نقل شده است که در عین شجاعت، بزرگ و پیشوای قوم خود نیز بوده‏‌اند؛ آن‏چنان که حاکمان زمان در برابرشان سرتسلیم فرود می‏‌آورند. اینان همانان هستند که عقیل ـ نسب‌‏شناس بزرگ عرب و برادر علی(ع) ـ به امیرالمؤمنین(ع) گفت: در میان عرب از پدرانش شجاع‏تر و قهرمان‏تر یافت نمی‌‏شود.

        انتخاب ام البنین برای همسری علی(ع):
        بعد از شهادت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، علی بن ابی‏طالب برادرش عقیل را ـ که آشنا به علم نسب‌‏شناسی عرب بود ـ فراخواند و از او خواست که برایش همسری از تبار دلاوران برگزیند تا پسر دلیری برای مولا به ارمغان آورد. عقیل، فاطمه کلابیه را برای حضرت برگزید که قبیله و خاندانش، بنی کِلاب، در شجاعت بی‏مانند بودند، و حضرت علی (ع) نیز این انتخاب را پسندید.

        خواستگاری از ام البنین:
        بعد از این که عقیل شجره‌‏نامه‏‌های اَعراب را بررسی و ام‏‌البنین را انتخاب کرد، حضرت علی او را نزد پدر ام‏‌البنین فرستاد. پدرخشنود از این وصلت مبارک، نزد دختر خود شتافت و موضوع را در میان گذاشت. ام البنین نیز با سربلندی و افتخار پاسخ مثبت داد و پیوندی همیشگی بین وی و مولای متقیان علی(ع) برقرار شد.
        امام علی، در همسرش، عقلی سترگ، ایمانی استوار، آدابی والا و صفاتی نیکو مشاهده کرد و او را گرامی داشت و از صمیم قلب در حفظ حُرمت او کوشید.

        اولین روز زندگی مشترک:
        روز اولی که ام البنین پا در خانه علی(ع) گذاشت، حسن و حسین مریض بوده و در بستر افتاده بودند. عروس تازه‌ی ابوطالب، به محض آن‏که وارد خانه شد، خود را به بالین آن دو عزیز عالم وجود رسانید و هم‏چون مادری مهربان به دلجویی و پرستاری آنان پرداخت.

        تغییر نام:
        فاطمه کلابیه، بعد از گذشت مدتی از زندگی مشترک با علی(ع) ، به امیرالمؤمنین پیشنهاد کرد که به جای «فاطمه»، که اسم قبلی و اصلی وی بوده، او را ام البنین صدا زند تا فرزندان حضرت زهرا علیهاالسلام از ذکر نام اصلی او توسط پدرشان، به یاد مادر خویش، فاطمه زهرا علیهاالسلام نیفتند و در نتیجه، خاطرات گذشته، در ذهن آن‏ها تداعی نگردد و رنج بی‏‌مادری، آن‏ان را نیازارد.

        محبت بی‏دریغ ام البنین علیه‏السلام به فرزندان زهرا علیهاالسلام:
        ام‏‌البنین بر آن بود که، در زندگی جای خالی حضرت زهرا علیهاالسلام را برای فرزندان ایشان پر کند؛ مادری که در اوج شکوفایی پژمرده شد. فرزندان فاطمه زهرا علیهاالسلام در وجود این بانوی پارسا، مادر خود را می‏‌دیدند و رنج فقدانِ مادر را کمتر احساس می‏‌کردند.
        ام‌‏البنین علیهاالسلام، فرزندان دختر گرامی رسول خدا(ص) را بر فرزندان خود مقدّم می‏‌داشت و بخش عمده‌ی محبت خود را متوجه آنان می‏‌کرد و این کار را فریضه‌‏ای دینی می‏‌شمرد؛ زیرا خداوند متعال در کتاب خود، همگان را به محبت آنان دستور داده است.

        فرزندان ام‌‏البنین:
        ثمره‌ی زندگی مشترک ام البنین علیهاالسلام با حضرت علی(ع)، چهار پسر بود که به دلیل داشتن همین پسران، او را ام‏‌البنین، یعنی مادر پسران می‏‌خواندند. نام فرزندان ایشان به ترتیب عبارتند از: قمربنی‏‌هاشم حضرت ابوالفضل العباس(ع)، عبداللّه‏، جعفر و عثمان.

        فرزندان ام البنین همگی در کربلا به شهادت رسیدند و نسل ایشان از طریق عُبیداللّه‏ فرزند حضرت ابوالفضل(ع) ادامه یافت.

        مادر چهار شهید:
        با شهادت چهار فرزند ام‏‌البنین علیهاالسلام در کربلا، این بانوی شکیبا، به افتخار مادر شهیدان بودن نائل آمد و درکنار همسر شهید بودن، افتخاری دیگر بر صفحه‌ی افتخاراتش افزوده شد.
        وقتی خبر شهادت فرزندانش به او رسید، سرشک اشک از دیده فرو ریخت و با روحیه‌‏ای قوی در اشعاری گفت: «ای کسی که فرزند رشیدم عباس را دیدی که همانند پدرش بر دشمنان تاخت، فرزندان علی(ع) همه شیران بیشه‌ی شجاعتند. شنیده‌‏ام بر سر عباس عمود آهنین زدند، در حالی که دست‏هایش را قطع کرده بودند؛ اگر دست در بدن پسرم بود، چه کسی می‏‌توانست نزد او آید و با او بجنگد؟»

        خندانک برداشت: ویرایش و تلخیص از: پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت_ستاد اقامه نماز نفت
        علی رفیــــعی وردنجانی
        علی رفیــــعی وردنجانی
        يکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ ۲۲:۰۰
        سلام و درود استاد بانو الهه ی احساس شاعر و ادیب توانمند..سپاس از توجه شما خواهر بزرگوار...توضیحات مثمر ثمری بود که بهرمند گردیدم...در پناه خدا خندانک خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        نیره ناصری نسب
        جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ ۱۲:۱۷
        درود بر شما بزرگوار
        امیدوارم پیرو راه بزرگان دین باشیم

        در پناه پروردگار خندانک خندانک
        علی رفیــــعی وردنجانی
        علی رفیــــعی وردنجانی
        يکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷ ۲۲:۰۱
        سلام و درودحضور استادبانوناصری نسب ارجمند
        ان شاءالله .... ممنون از بازدید و لطف شما خواهرگرامی
        موفق و پیروز باشیدبه لطف خداوند منان خندانک خندانک خندانک خندانک
        ارسال پاسخ
        تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.



        ارسال پیام خصوصی

        نقد و آموزش

        نظرات

        مشاعره

        کاربران اشتراک دار

        محل انتشار اشعار شاعران دارای اشتراک
        کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
        استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
        3