یک گزارش جدید خاطرنشان میکند که تعداد بزرگسالان چاق در جهان بیشتر از افراد کموزن است.
محققان دانشگاه ایمپریال کالج لندن در گزارشی که برای نشریه پزشکی لانست بریتانیا نوشتهاند گفتهاند که چهار دهه پیش، کموزنی (کسر وزنی) مشکل عمدهتری نسبت به چاقی بود اما امروزه این وضع به طرز قابل توجهی دگرگون شده است.
این تحقیق به سرپرستی پرفسور مجید عزتی صورت گرفته و در گزارش به دولتها در سراسر جهان هشدار داده که باید دست به اقدامات عملی بزنند.
این افراد شاخص توده بدنی (بیامآی) نزدیک به ۲۰ میلیون مرد و زن بزرگسال را از سال ۱۹۷۵ تا سال ۲۰۱۴ مقایسه کردند.
در این بررسی معلوم شد که چاقی در مردان سه برابر و در میان زنان دو برابر شده است.
به نوشته این گزارش، تعداد بزرگسالان چاق در جهان از ۱۰۵ میلیون نفر در سال ۱۹۷۵ به ۶۴۱ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است. در همین مدت تعداد افراد دارای کسر وزن از ۳۳۰ میلیون نفر به ۴۶۲ میلیون نفر رسیده است.
پروفسور عزتی گفته است: "تحقیقات ما نشان داده است که در مدت ۴۰ سال، ما از جهانی که کموزنها، بیش از دو برابر چاقها بودند، به دنیایی رسیدیم که تعداد افراد چاق بیشتر از کموزنهاست."
کموزنی کماکان یک مشکل بهداشتی قلمداد میشود و این مساله در کشورهایی مانند هند و بنگلادش یک معضل جدی است.
نویسندگان این گزارش هشدار دادهاند که این مشکل به حدی بزرگ شده که با دخالت پزشکی و یا ساخت راههای ویژه برای دوچرخهسواران قابل حل نیست.
آنها از دولتها خواستهاند تا دست به اقدامات هماهنگ از جمله در مورد قیمت مواد غذایی بزنند.
پروفسور عزتی گفته است بعید است که این وضعیت تغییر کند مگر آن که دولتها خرید مواد غذایی بهداشتی و سالم مانند میوههای تازه و سبزیجات را برای همگان امکانپذیر کنند و در مقابل بهای مواد غذایی غیر سالم و فراوری شده را افزایش دهند.
محققان این گزارش از اطلاعات ۱۸۶ کشور دنیا استفاده کردهاند.
در این گزارش آمده که نرخ جهانی چاقی در میان مردان از ۳.۲ درصد در سال ۱۹۷۵ به ۱۰.۸ درصد رسیده است. این نرخ میان زنان از ۶.۴ درصد در سال ۱۹۷۵ به ۱۴.۹ درصد رسیده است.
به نوشته این تحقیق، این نرخ معادل ۲۶۶ میلیون مرد چاق و ۳۷۵ میلیون زن چاق در سال ۲۰۱۴ بوده است.
به نوشته این گزارش، در حال حاضر تعداد زنان و مردان چاق در چین و آمریکا بیشتر از دیگر کشورهای دنیا است.