سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

حمایت از شعرناب

شعرناب

با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

چهارشنبه 7 آذر 1403
  • روز نيروي دريايي
26 جمادى الأولى 1446
    Wednesday 27 Nov 2024
      مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای و انقلاب مردمی و جمهوری اسلامی ایران خط قرمز ماست. اری اینجا سایت ادبی شعرناب است مقدمتان گلباران..

      چهارشنبه ۷ آذر

      پست های وبلاگ

      شعرناب
      نامه ای از لندن: گل خشخاش قرمز
      ارسال شده توسط

      احمدی زاده(ملحق)

      در تاریخ : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ۰۹:۲۴
      موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۹۶۲ | نظرات : ۲۰

      به ایستگاه اتوبوس که رسیدم، نفس بریده، جسمِ خستۀ دست از جان شسته را ول کردم روی نیمکت، بغل دستِ یک پیرمردِ انگلیسیِ پنج شش سالی از خودم پیر تر، و نگاهم که افتاد به گلِ شقایقِ کاغذیِ رویِ یخۀ پالتوش، گُلی که اینجا به ش می گویند «رِد پاپی» (red poppy)، یعنی «خشخاش قرمز»، داغ دلم تازه شد.
      هی یک نگاه به پیر مرد کردم، یک نگاه به گلِ خشخاشِ قرمز کاغذی که برای من شده است علامتِ جهل و جنونِ جنگ در عالمِ بشری! آخِر اینجا، هر سال، نزدیکهای یکشنبۀ پیش از یازدهمِ ماهِ نوامبر که می شود، تقریباً همه، مخصوصاً ارتشیها و کارمندهای سازمانهای دولتی، و بدونِ استثناء همۀ کسهایی که توی برنامه های تلویزیونی ظاهر می شوند، یکی از این شقاقهای کاغذی در یک جایی از پیشِ سینه شان چشمگیری و سوگوار نمایی می کند.
      حالا باز آن سؤال همیشگی داشت مثل کرم توی مغزم وول می خورد و به وجدانم نیش می زد که بپرس، بابا، از این پیر مرد بپرس! شاید توی این هشتاد و چند سال زندگیش، یک بار هم این سؤال را از خودش نکرده باشد. به ش گفته اند: یازدهم نوامبر سالگردِ متارکۀ جنگ جهانی اوّل در ساعت یازده صبحِ ماهِ یازدهمِ سال هزار و نهصد و هجده ست.
      ازش می پرسم: «ببخشید، آقا، شما منتظر اتوبوس "ای تو" (E۲) هستید؟» می گوید: «بله.» خوشحال می شوم. توی دلم می گویم: «شاید اصلاً فکرش را هم نکرده باشد که این گلِ شقایق به سینه زدن، و با دست ملکۀ بریتانیا تاجِ گلِ شقایق در پای بنای یادبود سربازِ گمنام گذاشتن، برای خودِ سربازهایی که در جنگها کشته شده اند و می شوند، هیچ خاصیتی ندارد!»
      حالا دیگر با وجدان راحت گفتم: «ببخشید، این گلِ خشخاشی که به یخه تان زده اید، معنای خاصّی دارد؟» و این را طوری گفتم که انگار همین امروز از دهکوره ای در پشت کوهِ خاورمیانه آمده ام به لندن.
      با تعجّب به من نگاه کرد و گفت: «این گل سمبول بزرگداشت سربازهایی است که در جنگ کشته شده اند ...»
      و من در ادامۀ حرفش گفتم: «که برای دفاع از هدفهای مقدّسی از اوّل تاریخ تا امروز می کشته اند و کشته می شده اند!»
      نمی دانم چرا به جای جواب، فقط لبخند زد، ولی من در تکمیل سؤالم گفتم: «به نظر شما، کسی که شغل سربازی را انتخاب می کند و وارد ارتش می شود، می داند که برای چی به ش تعلیم می دهند؟ برای چی به ش مواجب می دهند؟ به ش درجه می دهند؟ به ش عزّت و اعتبار می دهند؟» سرش را تکان داد و گفت: «بله، لابد می داند.»
      من هم سرم را تکان دادم و در ادامۀ تکمیلِ سؤالم گفتم: «اگر از همین امروز دیگر کسی گول افتخارات گلِ خشخاشی و بزرگداشتِ شیپوریِ شغلِ «بکُش، امّا نگذار کُشته بشوی» را نخورد، و در عین حال، همۀ آنهایی که در ارتشهای دنیا این شغل شریف را دارند، استعفا بدهند و بروند دنبال یک شغلِ کشوری و مدنیِ بی افتخارات، چه طور خواهد شد؟»
      حالا دیگر توی اتوبوس بودیم و آقای گل خشخاشی هم بغل دست من نشسته بود و صحبت می کردیم. پیش از آنی که من به ایستگاهم برسم، دو تایی مان تقریباً به این نتیجه رسیده بودیم که:
      «ملّتهای دنیا با هم جنگ ندارند. باید به گردانندگان دولتهای دنیا بگوییم، همۀ جنگها مال خودِ شماهاست. خودهاتان بروید با هم جنگهاتان را بجنگید!»
      علیزاده طوسی

      ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
      این پست با شماره ۴۹۸۸ در تاریخ شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ۰۹:۲۴ در سایت شعر ناب ثبت گردید

      نقدها و نظرات
      تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.



      ارسال پیام خصوصی

      نقد و آموزش

      نظرات

      مشاعره

      کاربران اشتراک دار

      کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
      استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
      1