جمعه ۲۲ فروردين
آقا اجازه ؟ ماخماریم قسمت دوم
ارسال شده توسط باقر رمزی ( باصر ) در تاریخ : شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ۱۶:۴۶
موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۵۹۶ | نظرات : ۹
|
|
آقا اجازه ؟ ماخماریم
مخدرهای محبوب دانش آموزان کدامند
قسمت دوم
سه سال بعد از جنجال وجود دانش آموزان معتاد در مدارس ایران حسن ضیاء الدینی مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش بدون اشاره به آمار خاصی وضعیت تهران را از نظر تعداد دانش آموزان معتاد بدتر از دیگر شهرها اعلام کرد. استناد این مقام آموزش و پرورش، پژوهشی است که دکتر محمدخانی انجام داده بود. براساس این تحقیق مخدرهای مورد علاقه قشر دانش آموز به ترتیب حشیش، قرص اکس، تریاک و هرویین است.
ماجرای مخفی ماندن آمار اعتیاد دانشآموزان
شیرزاد عبداللهی کارشناس مسائل آموزش و پرورش با اشاره به اینکه درگیر بودن با مساله اعتیاد با معتاد بودن متفاوت است، به عصر ایران میگوید به طور مثال بچههایی که والدین معتاد دارند با اعتیاد درگیرند اما لزوما معتاد نیستند.
به گفته عبداللهی در آذر سال ۹۰ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدرجلسهای غیر علنی برگزار کرد.
نصیری قیدار نماینده زنجان و عضو کمیسیون بعد از این جلسه توضیح داد که مسوولان ستاد، آمارهای نگران کننده را درمورد اعتیاد دانش آموزان مطرح کردند، اما به درخواست آنها قرار شد این آمار مخفی بماند و رسانهای نشود. تنها آماری که نصیری به آن اشاره کرد این بود که ۳۰ درصد از دانش آموزان کشور در معرض کشیدن سیگار و قلیان هستند.
این نماینده رواج مواد مخدر صنعتی نظیر شیشه و کراک در بین دانش آموزان را هم در وضعیت هشدار دهنده اعلام کرده بود.
این کارشناس آموزش و پرورش در ادامه به کاهش میانگین سنی اعتیاد در کشور اشاره کرده و میگوید: وقتی بر اساس گزارش نهادهای رسمی نوجوان ۱۳ یا ۱۴ ساله معتاد پیدا میشود، قاعدتا چنین فردی باید دانش آموز و یا بازمانده از تحصیل باشد.
اما مشکل اینجاست که مدیران آموزش و پرورش و سایر مسئولان تمایل شدیدی به پنهان کردن مشکل و پاک کردن صورت مساله دارند و نه تنها بحث در مورد اعتیاد دانش آموزان که آسیبهای اجتماعی و انتشار آمار دانش آموزان در معرض بیماریهایی مانند ایدز و هپاتیت و حتی دانش آموزان آلوده به پدیکلوز (شپش) و گفتگو درباره روابط دختر و پسر و ناهنجاری در رفتارهای جنسی دانش آموزان را خط قرمز محسوب میکنند.
دانشآموزانی که جذب باندهای مواد مخدر میشوند
عبداللهی با اظهار تاسف از اینکه آموزش مهارتهای زندگی که یکی از اصول آن یادگیری «نه گفتن» در شرایط بحرانی است، هنوز به طور رسمی وارد برنامه آموزشی مدارس نشده است، به روندی اشاره میکند که در مدارس ایران بعد از شناسایی دانش آموزان معتاد در پیش گرفته میشود: به محض شناسایی دانش آموز معتاد، اولیای او به مدرسه احضار میشوند. آنها را شماتت میکنند و میترسانند و دست آخر، سر آنها منت میگذارند و بیسر و صدا پرونده دانش آموز را تحویل پدر و مادر میدهند و امضای آنها را میگیرند که به میل خود پرونده تحصیلی فرزندشان را تحویل گرفتهاند. اولیا، فرزند معتادشان را برمی دارند و میروند، بیآنکه ردی از آنها در جایی مانده باشد. این دانش آموزان رانده شده از مدرسه، معمولاً جذب باندهای توزیع مواد مخدر میشوند.
دانشآموز معتاد نداریم!
حالا این کارشناس آموزش و پرورش نتیجه میگیرد به این ترتیب، موقعی که مدیران آموزش و پرورش ادعا میکنند که دانش آموز معتاد نداریم، نمیتوان این ادعا را رد کرد. این درحالی است که اگر مربیان و مشاوران مدرسه آموزشهای لازم را دیده باشند میتوانند قبل از رسیدن دانش آموز به مرحله اعتیاد، اقدام به پیشگیری کرده و یا در مراحل اولیه نسبت به مداوای او اقدام کنند. قطعا هیچکس از این نظر دفاع نمیکند که دانش آموز معتاد در کنار دانش آموزان سالم در مدرسه آموزش ببیند.
باقر رمزی باصر
افتاده بپاخاسته
|
ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری :

|

|

|

|

|
این پست با شماره ۴۹۶۵ در تاریخ شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳ ۱۶:۴۶ در سایت شعر ناب ثبت گردید
نقدها و نظرات
تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.