يکشنبه ۱۸ شهريور
علی چنگیزی نویسندهی آبادانی
ارسال شده توسط سعید فلاحی در تاریخ : ۲ هفته پیش
موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۳۷ | نظرات : ۰
|
|
آقای "علی چنگیزی" نویسنده و داستاننویس خوزستانی، زادهی ۱۴ مهر ماه ۱۳۵۶ خورشیدی در آبادان و اکنون ساکن تهران است.
او که دانشجوی دکتری مدیریت دولتی گرایش خطمشی گذاری عمومی در دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب است، کارشناسی خود را در در رشته شیمی محض دانشگاه شهید باهنر کرمان، و کارشناسی ارشد خود را در رشته شیمی آلی در دانشگاه آزاد واحد یزد خوانده است. او همچنین در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش منابع انسانی در پردیس فارابی دانشگاه تهران تحصیل کرده است.
نخستین داستان کوتاه او با نام «باران در یک روز گرم» در ماهنامه آزما به انتخاب گیتا گرکانی منتشر شد. پس از شرکت در کارگاه داستاننویسی محمد بهارلو داستانهای دیگری از او در مجلات مختلف منتشر شد. از جلمه داستان کوتاه «خیابان یک طرفه» به انتخاب محمد بهارلو در مجله گلستانه.
نخستین کتاب او «پرسه زیر درختان تاغ» نام دارد که نشر ثالث آن را در سال ۱۳۸۸ چاپ کرد، چاپ دوم این کتاب توسط نشر چشمه و در سال ۱۳۹۲ منتشر شدهاست. «پرسه زیر درختان تاغ» کاندیدای جوایز مختلفی شدهاست، از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه هوشنگ گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل، کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد (ویژه نویسندگان زیر چهل و پنج سال).
دومین کتاب او «پنجاه درجه بالای صفر» را نشر چشمه در سال ۱۳۹۰ به بازار عرضه کرد. این رمان در جایزه ادبی هفت اقلیم شایسته تقدیر شناخته شد. مجموعه داستان «کاجهای مورب» نخستین مجموعه داستان او است که در سال ۱۳۹۱ توسط نشر چشمه منتشر شد. این مجموعه داستان برنده سیزدهمین دوره جایزه هوشنگ گلشیری شده است. همچنین این مجموعه در نظرسنجی مجله تجربه به عنوان بهترین مجموعه داستان سال انتخاب شد. «بزهایی از بلور» دومین مجموعه داستان او در سال ۱۳۹۳ منتشر شد که کاندیدای بهترین مجموعه داستان در هشتمین دوره جایزه جلال شد.
همچنین داستان کوتاه «مرمت» او در سال ۱۳۸۷ برگزیده دوم جایزه ادبی اصفهان شدهاست.
آدوریها، قسمت سوم از سهگانه کویری علی چنگیزی، توسط نشر چشمه در سال ۱۳۹۶ منتشر شد. او در دهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد داور بخش رمان و داستان بلند و در یازدهمین دوره این جایزه داور بخش مجموعه داستان بود.
فيلم «لونه شغال» نوشته و ساخته رضا دادویی و با بازی نیما رئیسی، علی عمرانی، با استفاده از طرحی از علی چنگیزی در سال ۱۳۹۸ ساخته و از شبکههای مختلف صدا و سیما پخش شد.
◇ قسمتهای زیبایی از کتاب آدوریها:
(۱)
آبادیای مثل همهی آبادیهای کویر، چنان ساکت و چنان غرق در سکون که انگار هیچوقت، هیچ کس در آن نزیسته است یا اگر زیسته از زمانهایی بوده دور و پرت.
(۲)
اشک آغاز ارتداد است. وقتی شروع میشود یعنی عدم نزدیک است و هیچ چیز همین راهی که در آن سیر میکنی ماندنی نیست.
(۳)
آدمی که کسی رو که دوستش داره نمیبینه به کسی که دوستش داره محبت نمیکنه فقیر محبته. تو فقیرتر از اون قوزیای که تو زبالهدونی میگرده. بدبختتری. فقیر محبت تو هیچ گورستونی نمیتونه محبت پیدا کنه که بده به عشقش.
◇ قسمتهای زیبایی از کتاب پرسه زیر درختان تاغ:
(۱)
کویر نامرد است اگر توش گیر بیفتی، اگر ازش بترسی، داغونت میکند. خردت میکند.
(۲)
داستان هستی آدم تکرار مکررات است.
(۳)
زیستن بعد از مرگ تنها تو حافظهی دیگری امکان پذیر است.
گردآوری و نگارش:
#زانا_کوردستانی
|
ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری :
|
|
|
|
|
این پست با شماره ۱۵۰۰۸ در تاریخ ۲ هفته پیش در سایت شعر ناب ثبت گردید
نقدها و نظرات
تنها کابران عضو میتوانند نظر دهند.