درودي ديگر بر دوست عزيز و نكته سنجم و ساير عزيزان كه شايد پرسشي اينچنين در ذهن خويش دارند .
اما بعد .
آن چنان بالاست ارج و احترام مادران
گر به دقت بنگرى هر روز, روز مادر است
در میان گل واژه ها کم تر واژه اى را مى یابیم که زیباتر, مقدس تر و عمیق تر از گل واژه ((مادر)) باشد.
خداوند در آیاتی چند از جمله 63 سوره نساء، 151 سوره انعام و آیه 32 سوره اسراء، بر وجوب احسان و نیکی به والدین تاکید کرده است. احسان به پدر و مادر بارها از سوی خداوند سفارش شده است. (عنکبوت، آیه 8؛ لقمان، آیه 41 و نیز احقاف، آیه 51)
در حدیث دیگری آمده است که جوانی برای شرکت در جهاد، (آنجا که جهاد واجب عینی نبود) نزد پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) آمد. حضرت به او فرمود: «الک والدة؟»، قال: «نعم»، قال: فالزمها فان الجنه تحت قدمها. [۴]
(فرمود) آیا مادری داری؟ عرض کرد: «آری» فرمود: در خدمت مادرت باش که بهشت زیر پای مادران است.
"نراقی، مهدی بن ابی ذر، جامع السعادات، ج۲، ص۲۷۶."
با اين اوصاف واضح و مبرهن است كه بعضى از دانشمندان از این عبارت چنین استفاده کرده اند که اگر نیکى به پدر و مادر را سه بخش کنیم, دو بخش آن از آن مادر است.
در این جا مثالي ديگر عرض مي كنم از كلام قرآن مجيد از زبان حضرت عيسي مسيح ع كه به سخن درآمد و گفت: من بنده خدا هستم، خداى تعالى به من کتاب داد و مرا پیامبرى از پیامبران کرد و هر جا که باشم با برکتم کرد و مرا به نماز و زکات سفارش کرد، مادام که زنده باشم بر احسان به مادرم سفارش فرمود و مرا نه جبار کرد و نه شقى، و سلام بر من روزى که به دنیا آمدم و روزى که می میرم و روزى که زنده برمی خیزم. (سوره مریم، آیه ۲۷-۳۴).
كوتاه سخن اينكه منظور از مادر هرگز كسي نيست كه موجد و يا نوزادي بدنيا مي آورد كه با اين تعريف تمامي حيوانات نيز چنين مي كنند . فلذا مادر مقامي جهان شمول دارد كه در كتب آسماني ، سخنان دانشمندان و متكلمين و هر انسان صاحب كمالي عميقترين ، دقيقترين و زيباترين مفاهيم براي آن ذكر شده است كه در اين مجال نمي گنجد .
شايد اگر توفيقي باشد در اين باب مطلب يامقاله اي تقديم همه عزيزان خواهم كرد .