سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

حمایت از شعرناب

شعرناب

با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

چهارشنبه 28 آذر 1403
    18 جمادى الثانية 1446
      Wednesday 18 Dec 2024
        مقام معظم رهبری سید علی خامنه ای و انقلاب مردمی و جمهوری اسلامی ایران خط قرمز ماست. اری اینجا سایت ادبی شعرناب است مقدمتان گلباران..

        چهارشنبه ۲۸ آذر

        پست های وبلاگ

        شعرناب
        امام جواد (ع) جوان ترین امام
        ارسال شده توسط

        فرامرز فرخ

        در تاریخ : پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ ۰۰:۱۵
        موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۱۸۱۱ | نظرات : ۰

         
         
        شاید جالب ترین توصیف درباره نهمین امام شیعیان حضرت جواد (ع)، صفت «جوانترین امام» برای ایشان باشد. اهمیت این تعبیر و توصیف وقتی معلوم می شود که بدانیم جوان ترها عاشق الگوبرداری از شخصیت های محبوبشان هستند.
        آن بزرگوار همانند دیگر امامان معصوم(ع) دارنده تمام کمالات و فضایل اخلاقی در مرتبه اعلی بوده و به رغم جوان بودن، آن چنان بر قلّه شکوهمند کمال و فضیلت قرار داشت که نه تنها دوستان و پیروانش او را ستوده اند، بلکه دشمنان کینه توز و سرسخت به مدح و ستایش آن گوهر نبوی پرداخته اند.emam-javad-2
        امام جواد (ع) در سیره عملی و شیوه رفتاری خود دستورالعمل های فردی، اجتماعی و تربیتی را به شیعیان آموزش داد و از این رهگذر موفق گردید که به رغم تهاجم عقیدتی و نیرنگ بازی های دو خلیفه ملعون عبّاسی، مکتب اهل بیت(ع) را به جهانیان معرفی کند.
        رهنمودهای حکیمانه پیشوای نهم شیعیان در زمینه انسان سازی و سبک زندگی برگ زرّینی است که در این نوشتار با عنایت به تقارن با سالروز شهادت آن پیشوای جوان به بیان زینتها از دیدگاه آن امام همام خواهیم پرداخت.
        حضرت در روایتی زیبا و نسبتا طولانی، زینتهای سیزده گانه را اینگونه بیان می فرماید:
        ۱-زینت فقر پاکدامنی است؛ ۲-زینت بی نیازی شکر است؛ ۳-زینت بلا و سختی صبراست؛ ۴- زینت حسب و شرف، فروتنی است؛ ۵-زینت سخن فصاحت است؛ ۶-زینت روایت و حدیث،از برداشتن و حفظ آن است؛ ۷-زینت علم تواضع است؛ ۸-زینت عقل ،ادب است. ۹-زینت کرامت و بزرگواری خوشرویی است؛ ۱۰-زینت نیکوکاری منت نگذاشتن است؛ ۱۱-زینت نماز ،خشوع و توجه قلبی است؛ ۱۲-زینت قناعت ،انفاق بیش از وظیفه است؛ ۱۳-زینت ورع ،ترک خواسته هاست.(کشف الغمه جلد ۲ صفحه ۳۴۷)
        کسی نیست که طالب زیبایی و زینت نباشد.حداقل دوندگی های روزمره ما و تغییر مداوم دکوراسیون ها و دیزاین ها ی ما گواه بر این مدعاست. با این حال حس زیبایی طلبی و زینت طلبی مان ارضا نمی شود . دلیلش ساده است. چون فرمول زیبایی ها و زینت ها را اشتباه خواندیم و به کار بستیم. این روایت به درستی، فرمول های زیبایی شناختی سبک زندگی را به همه تشنگان حقیقت و معرفت می آموزد.
        پاکدامنی هنگام فقر، شکر در وقت بی نیازی، صبر در برابر مصیبت و بلاها، فروتنی به واسطه حسب و شرف، فصیح و بلیغ سخن گفتن، از حفظ داشتن کلمات نورانی اهل بیت، تواضع علمی داشتن، ادب، خوشرویی هنگام تکریم دیگران، منت نگذاشتن هنگام نیکوکاری، توجه قلبی هنگام اقامه نماز، انفاق زیاد و کاهش تنوع طلبی ها و ترک خواسته ها کام تشنه زیبا طلبان و زینت دوستان را سیراب و زینت زندگی شان را افزون خواهد کرد.
         

        ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
        این پست با شماره ۴۴۶۴ در تاریخ پنجشنبه ۳ مهر ۱۳۹۳ ۰۰:۱۵ در سایت شعر ناب ثبت گردید

        نقد و آموزش

        نظرات

        مشاعره

        کاربران اشتراک دار

        محل انتشار اشعار شاعران دارای اشتراک
        کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
        استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
        2