سایت شعرناب محیطی صمیمی و ادبی برای شاعران جوان و معاصر - نقد شعر- ویراستاری شعر - فروش شعر و ترانه اشعار خود را با هزاران شاعر به اشتراک بگذارید

منو کاربری



عضویت در شعرناب
درخواست رمز جدید

معرفی شاعران معاصر

انتشار ویژه ناب

♪♫ صدای شاعران ♪♫

پر نشاط ترین اشعار

کانال تلگرام شعرناب

تقویم روز

دوشنبه 25 فروردين 1404
  • روز بزرگداشت عطار نيشابوري
16 شوال 1446
    Monday 14 Apr 2025

      حمایت از شعرناب

      شعرناب

      با قرار دادن کد زير در سايت و يا وبلاگ خود از شعر ناب حمايت نمایید.

      هر كه كسي را در گناهي رسوا كند چنان است كه آن گناه را خود كرده است و هر كه مؤمني را به چيزي سرزنش كند از دنيا نرود تا آن را خود بكند.حضرت محمد (ص)

      دوشنبه ۲۵ فروردين

      پست های وبلاگ

      شعرناب
      حسین ع را بیشتر بشناسیم!!!
      ارسال شده توسط

      طیبه حسنی(ساحل)

      در تاریخ : شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ ۰۴:۲۱
      موضوع: آزاد | تعداد بازدید : ۵۸۲ | نظرات : ۰

      به نام خداوند بخشنده و مهربان

      حسین(ع)را بیشتر بشناسیم!!!

      قسمت سوم(۱)

      دیدگاهها درباره ی اهداف قیام امام حسین ع
      دیدگاهها و اقوال مختلف در خصوص تبیین قیام امام حسین ع ارائه شده است که در حقیقت به چهار نظریه بر می گردد:
      ۱-نظریه شهادت طلبی:
      از شهادت طلبی امام چهار تفسیر صورت پذیرفته است و هر کدام قائلانی دارد:
      الف:شهادت تکلیفی:گروهی قیام امام حسین ع را تکلیف شخصی بر اساس دستوری خصوصی می دانند که طبق برنامه ای از پیش تعیین شده،امام مأمور به آن بود(قیام امام حسین ع طراحی غیبی داشته و امام مأمور به اجرای آن بوده)
      ب:شهادت فدیه ای:این نوع شهادت به نظریه ی مسیحیان درباره ی مصلوب شدن عیسی ع بی شباهت نیست،یعنی همانگونه که عیسی تن به صلیب داد تا فدای گناهان انسانها و مانع مجازات آنها شود، امام حسین ع نیز به شهادت رسید تا گناهان امت را بشوید و شفیعشان شود.
      ج:شهادت سیاسی:مشهور ترین تفسیر از اهداف امام حسین ع شهادت سیاسی است.این تفسیر در واقع تحلیلی سیاسی از قیام امام حسین ع است.پس از آن که مسلمانان در عصر حاضر به اسلام سیاسی رسیدند و ابعاد سیاسی دین در نگاه آنان برجسته شد این تفسیر از درون آن استخراج گردید.
      د:شهادت اسطوره ای:برخی از نویسندگان معاصر بر این عقیده اند که شهادت امام حسین ع را نباید امری سیاسی دید و از حالت اسطوره‌ای و راز و رمز داریش خارج کرد تا دایره ی تأثیر گذاریش تنها به گروهی اندک محدود گردد،بلکه باید آن را اسطوره‌ای دید تا تأثیر گذاریش از زمان خطی متناهی به دایره ی زمان حلقوی نا متناهی برگردد.
      ۲-نظریه ی تشکیل حکومت:برخی بر این عقیده بودند که امام حسین ع برای تشکیل حکومت قیام کرد.اینان چنین باور دارند که امام حسین ع نخست برای امتناع از بیعت با یزید بن معاویه از مدینه به سوی مکه حرکت کرد و آنگاه که مسلم بن عقیل حمایت مردم کوفه را به وی گزارش داد به قصد تشکیل حکومت و احیای سنت پیامبر به سوی کوفه حرکت کرد.
      ۳-نظریه ی حفظ جان:یکی از نویسندگان معاصر هدف امام را چنین تشریح می کند:بیرون آمدن امام از مدینه به مکه و از مکه به طرف عراق برای حفظ جان بوده نه خروج و قیام و نه جنگ با دشمن و نه تشکیل حکومت.

      ۴-نظریه ی جمع:این نظریه در صدد سازگاری دادن نظریه ی شهادت طلبی و نظریه ی تشکیل حکومت است.در این زمینه سه صورت و سه رأی شکل گرفته است:
      الف:مرحله ای کردن قصد: از برخی نوشته های استاد مطهری بر می آید که وی هدف امام حسین ع را مرحله ای می داند که در مرحله ی نخست قصد تشکیل حکومت داشت ولی پس از رسیدن خبر کشته شدن مسلم به امام،قصد او شهادت بود.
      ب:قصد مستقیم و غیرمستقیم:علامه عسکری بر این عقیده است که امام قصد شهادت کرد اما می خواست که مردم علیه حکومت یزید قیام مسلحانه کنند.
      ج:تشکیل حکومت با علم به شهادت:آیت الله رضا استادی می نویسد:ما نمی گوییم امام به قصد کشته شدن رفت،بلکه می گوییم با علم به اینکه کشته میشود رفت،اما علی الظاهر طبق دعوت اهل کوفه برای تشکیل حکومت رفت.
       
      ادامه دارد....

      منبع:کتاب منظومه ی عاشورا شاعر و پژوهشگر استاد امید مجد

      ارسال پیام خصوصی اشتراک گذاری : | | | | |
      این پست با شماره ۹۴۳۹ در تاریخ شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۸ ۰۴:۲۱ در سایت شعر ناب ثبت گردید

      نقد و آموزش

      نظرات

      مشاعره

      معصومه خدابنده

      ما که رسوای زمینیم چه حسرت که شبی ا مشت تمان پیش اهالی زمان وا بشود
      المیرا قربانی

      نیست بر لوح دلم جز الف قامت یار اا چه کنم حرف دگر یاد نداد استادم
      سیده نسترن طالب زاده

      س با واژه های کاری میکرد کنده کاری ااا بر روح نازک من ااا الواح ماندگاری اااا چون دارکوب میکاشت بر گوشه دل من ااا از شوق از تپیدن از عشق یادگاری ااا از شب عبور میداد سررشته های نوری ااا با ناوک نگاهش میکرد زرنگاری اا گفتم تو را چه حاصل زین رنجهای بیگنج ااا گفتا که میتراشم هر لحظه ای نگاری اااا از شادروان دکتر روحانی ااا تقدیم به پادشاهان سرزمین معنی ااا معلمان و اساتید بزرگوار ااا با مهر دوصدچندان
      شاهزاده خانوم

      ا گفتم چشاتو وانکن دنیا پراز گرگه ااا گفتم چشاتو وا نکن دنیا که دنیا نیس ااا رو ابر و باد و موج و دریا خونه باید ساخت ااا این خاک خنجرخورده دیگه خونه ی ما نیس
      محمد رضا خوشرو (مریخ)

      وکجایِ این شبِ تیره بیاویزم بیاویزم قبایِ ژنده خود را قبایِ ژنده خود را

      کاربران اشتراک دار

      محل انتشار اشعار شاعران دارای اشتراک
      کلیه ی مطالب این سایت توسط کاربران ارسال می شود و انتشار در شعرناب مبنی بر تایید و یا رد مطالب از جانب مدیریت نیست .
      استفاده از مطالب به هر نحو با رضایت صاحب اثر و ذکر منبع بلامانع می باشد . تمام حقوق مادی و معنوی برای شعرناب محفوظ است.
      1