شعرناب

فریبا مقصود

بانو "فريبا مقصودی"، هنرمند خوشنویس ایرانی، در سال ۱۳۴۰ خورشیدی در كرمانشاه، دیده به جهان گشود.
تحصيلات ابتدايی و متوسطه را در كرمانشاه گذراند و سپس وارد دانشگاه شد و در زمان انقلاب فرهنگی و تعطيلی دانشگاه‌ها، برای تفنّن و پر كردن اوقات فراغت، در كلاس‌های آموزشی خوشنويسی ثبت نام كرد. پس از چهار سال، مراحل متوسط، خوش، عالی و ممتاز را گذراند و اكنون نزديك به بيست سال است كه در زمينه‌ی خوشنويسی، فعاليت مستمر دارد و در كلاس‌های متعدّد انجمن خوشنويسان ايران، دانشگاه و كلاس‌های آزاد، مدرّس است و دوره‌های مختلف كلاس‌های تحليلی و تئوری را گذرانده است.
وی در اين راه، از محضر استادانی چون «ابوالفضل عطوفی كرمانشاهی»، «عبدالله جوادی كرمانشاهی»، «معين‌الكتّاب اصفهانی»، «غلامحسين اميرخانی» و آيت‌الله حاج سيد «مرتضی نجومی»، استفاده كرده است.
وی بيش از پانزده اثر را در زمينه هنر خوشنويسی خلق كرده است كه از اين آثار می‌توان به «يادنامۀ علّامه طباطبايی»، «يادنامۀ شهيد مرتضی مطهری»، «مناسك حج»، «تاريخ شعر و ادبيات كرمانشاهان (۵ جلد)»، «ديوان سيد يعقوب ماهی‌دشتی»، «ديوان پرتو كرمانشاهی»، «شرح زيارت عاشورا (هزار صفحه)»، «خطبه‌های حضرت زهرا(س)»، «كلّيات ديوان حافظ»، «مناجات حضرت علی(ع)»، «بوستان سعدی» و «دو بيتی‌های باباطاهر عريان» اشاره كرد. همچنین ایشان برای نخستین بار به عنوان یک زن، شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی را پس از هزار سال کتابت کرد.
فريبا مقصودی در سال ۱۳۷۶، به عنوان نخستين زن خوشنويس نستعليق كل قرآن كريم در جهان اسلام، موفّق به دريافت لوح تقدير از رهبری ایران و رئيس جمهور شد.
گردآوری و نگارش:
#لیلا_طیبی (رها)
منابع
- ماهنامه‌ی كيهان فرهنگی، شماره ۱۵۸، آذر ۱۳۷۸.
- دوهفته‌نامه‌ی گلستان قرآن، شماره ۵۷، ارديبهشت ۱۳۸۰ و شماره ۱۶۳، آبان ۱۳۸۲.
- روزنامه‌ی جام جم، هفدهم آبان‌ماه، ۱۳۸۳.
- حدیث زندگی مهر و آبان ۱۳۸۶، شماره ۳۷.


0