شعرناب

میکل آنژ مشرق زمین!

...گوستینیوس آمبروزی مجسمه ساز بزرگ و نامبردار ایتالیائی در دیدار از مجسمه ی فردوسی اثر استاد ابوالحسن صدیقی گفت:«دنیا بداند من خالق مجسمه ی فردوسی را -که در یکی از میدانهای تهران نصب شده است- میکل آنژ ثانی شناختم....میکل آنژ بار دیگر در مشرق زمین زاده شده است...»
استاد ابوالحسن خان صدیقی نقاش و مجسمه ساز بزرگ معاصر که بیستم آذر ماه سالروز رحلت اوست و در سال 1374 شمسی در 101 سالگی رخت از جهان بربست ، از زبده ترین شاگردان مکتب کمال الملک بود.بچه ی محله ی عودلاجان تهران در نوجوانی همراه با استاد محمد علی حیدریان صمیمی ترین دوست خود به مدرسه ی صنایع مستظرفه رفتند تا سر کلاس درس استاد کمال الملک بنشینند....
و چند سال بعد استاد کمال الملک ابوالحسن خان را «آمیرزا حسن خان رقیب» صدا می کرد و به دیگر شاگردانش می گفت اگر رقیبی برای استادتان باشد همانا صدیقی جوان است....و به پیشنهاد استاد کمال الملک بود که صدیقی جوان به اروپا رفت تا درسها و آموخته های تئوری و عملیش را تکمیل کند.
استاد صدیقی به وطن که برگشت کارها کرد کارستان.در مکتب او استادی چون علی اکبر صنعتی و فرزند خودش فریدون بالیدند و افتخارآفرین شدند.
استاد صدیقی در زندگانی پربار و بابرکتش دهها اثر جاویدان اعم از مجسمه و تابلو و طرح خلق کرد که اهم آنها عبارت است از:
*مجسمه ی فردوسی نصب شده در میدانی به همین نام در تهران
*مجسمه ی خیام نصب شده در پارک لاله ی تهران
*مجسمه ی نادرشاه افشار نصب شده در مشهدمقدس
*طرح چهره ی ابو علی سینا و ...
همانطور که اشاره شد استاد ابوالحسن خان صدیقی -میکل آنژ مشرق زمین- در بیستم آذرماه 1374 شمسی در سن 101 سالگی درگذشت و در قطعه ی هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
پس از مرگ استاد تندیس او توسط فرزند هنرمندش استاد فریدون صدیقی ساخته شد که اکنون در
دانشکده ی هنرهای زیبا قرار دارد.نیم تنه ی دیگری از استادفقید در جزیره ی کیش و در قطعه ی گذر هنرمندان برپاشد.
یاد و نامش جاودان و نامیرا و روح بلندش شاد باد.


2