شعرناب

محمد‌ابراهیم باستانی پاریزی، ادیب و مورخ ایرانی، درگذشت


محمد ابراهیم باستانی پاریزی، ادیب و مورخ ایرانی و صاحب ده‌ها جلد کتاب در زمینه های تاریخی و فرهنگی، در تهران درگذشت.
آقای باستانی پاریزی در هفته های اخیر از بیماری کبد رنج می‌برد و هنگام مرگ، ۸۸ سال داشت.
او تحصیلاتش را در زادگاهش کرمان و پاریز (از توابع سیرجان در کرمان) و سپس در دانشگاه تهران در رشته تاریخ انجام داد.
دوره دکترای آقای باستانی پاریزی در همین دانشگاه با رساله‌ای درباره ابن اثیر (برادران مورخ و ادیب قرن ششم هجری ساکن موصل در عراق امروزی) به سرانجام رسید.
او یکی از اولین ساکنان کوی دانشگاه تهران در خیابان امیرآباد (کارگر شمالی فعلی) بود که توسط علی اکبر سیاسی، رئیس وقت دانشگاه تهران، تاسیس شد.
آقای باستانی پاریزی پس از اتمام تحصیلات به استخدام دانشگاه تهران در آمد و از اواخر دهه ۱۳۳۰ خورشیدی تا سال ۱۳۸۷ استاد تمام وقت دانشکده ادبیات دانشگاه تهران بود.
رسانه های ایران در آن زمان خبر داده بودند که حکم بازنشستگی آقای باستانی پاریزی، به صورت غیرمترقبه و همزمان با بازنشستگی ۲۱ استاد دیگر دانشگاه تهران صادر شده بود.
بخش قابل ملاحظه ای از نوشته های او (همچون کتاب از پاریز تا پاریس) درباره زادگاهش کرمان است. از جمله ویژگی های نوشتاری آقای باستانی پاریزی، نثر شیوا و روایی او و در موارد متعددی، همراه با مایه‌ای از طنز و شوخ طبعی است.
پیغمبر دزدان یکی از اولین آثار آقای باستانی پاریزی است که ابتدا در سال ۱۳۲۴ در کرمان منتشر شد. این کتاب تا سال ۱۳۸۲ به چاپ هفدهم رسیده است.
کتاب پیغمبر دزدان، آثار و نامه‌های شیخ محمدحسن زیدآبادی، نویسنده و طنزپرداز عصر قاجاریه به همراه مختصری از شرح حال این روحانی و عارف کرمانی است.
قرار است پیکر آقای باستانی پاریزی روز پنجشنبه هفتم فروردین از مقابل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران به سوی گورستان بهشت زهرا تشیع شود و به گزارش رسانه های ایران، به وصیتش، در کنار آرامگاه همسرش، دفن شود


1