شعرناب

تنهاترین وال

بغضی نهفته، در سراپای نهانم
انگار کن، تنهاترین والِ جهانم
از بس کسی درکم نکرده، هیچ‌گاهی
دل را میانِ آبِ غم‌ها می‌جهانم
#زهرا_حکیمی_بافقی (الف_احساس)
🐳🐬🐳
پ. ن:
نهنگ‌ها معمولا برای پیدا کردن جفت و همینطور ارتباط برقرار کردن با سایر نهنگ‌ها اصواتی تولید می‌کنند که تا کیلومترها شنیده می‌شود. فرکانس معمول برای نهنگ‌های آبی ۱۰ تا ۳۹ هرتز است. تنهاترین نهنگ دنیا به دلیل فرکانس ۵۲ هرتز آوازش، نهنگ ۵۲ هرتزی نامیده می‌شود و این فرکانس بسیار بالا‌تر از میزان فرکانسی است که برای سایر نهنگ ها قابل شنیدن باشد؛ در نتیجه آوازخواندنش هرچقدر هم زیبا باشد فایده‌ای ندارد؛ زیرا هیچ نهنگ دیگری آن را نمی‌شنود.
این نهنگ سال‌هاست یکه و تنها در اقیانوس پهناور پرسه می‌زند و برای جفتی که هیچ‌وقت پیدا نخواهد کرد آوازهای عاشقانه می‌خواند.
جالب است که این نهنگ مشهور هرگز دیده نشده است!
افراد بسیاری با این نهنگ همذات‌پنداری می‌کنند؛ چون به دلیل تفاوت اندکی که با سایرین دارد نمی‌تواند به جایی تعلق داشته باشد، دوست و شریکی برای خود پیدا کند، احساس تنهایی می‌کند و فکر می‌کند با بقیه فرق دارد.
آهنگسازان و نویسندگان بسیاری در آثار خود از داستان زندگی این نهنگ تنها الهام گرفته‌اند. «تنهاترین نهنگ دنیا» نام آهنگ راکی است که توسط گروه انگلیسی دالماتیان رکس نوشته شده است. لورا آن بیتس خواننده هم آهنگی را به این نهنگ تقدیم کرده است به نام «تنهاترین موجود زمین». نویسنده‌ی آلمانی آگنیسکا جورک نیز داستانی مصور به نام «نهنگ ۵۲ هرتزی» برای کودکان نوشته است.
منبع: برداشت با ویرایش و تلخیص از نت.


1