شعرناب

سراج الدین بناگر نویسنده‌ی سنندجی

استاد "سراج‌الدین بناگر" فرزند "اسماعیل"، زاده‌ی ۲۲ تیر ۱۳۳۶ خورشیدی، در سنندج، از نویسندگان و شاعران معاصر ایرانی است؛ که سال‌ها در زمینه‌ی تدریس داستان‌نویسی نیز فعالیت دارد.
وی جلسات هفتگی داستان‌خوانی و نقد داستان را از سال ۱۳۷۴ تا به امروز، به مدت بیست و یک سال به صورت مستمر برگزار کرده‌ است.
او همچنین از سال ۱۳۶۸ به‌ طور متناوب در سینما جوان سنندج اقدام به تدریس در رشته‌ی فیلم نامه‌نویسی و گزارش‌نویسی کرده‌ است.
نخستین مجموعه شعر او در سال ۱۳۷۴ تحت عنوان "مالروهای سکوت" توسط انتشارات بین‌المللی حافظ روانه‌ی بازار شد. این مجموعه منتخب اشعار سروده شده‌ی مابین سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۷۲ است.
▪︎کتاب‌شناسی:
¤ کردی:
- رمان قولولولوو. - انتشارات کالج - ۱۳۸۶ و تجدید چاپ ۱۳۹۳. - (این کتاب اولین رمانی است که به زبان کردی اردلانی به چاپ رسیده است)
- رمان چاو شاره‌کی. - انتشارات پرتو بیان - (نخستین مجموعه داستانی به زبان کردی سورانی (لهجه سنندجی) است که به چاپ رسیده‌است)
- رمان خه‌وزران - انتشارات خانی سقز - ۱۳۹۸ - (در این رمان نویسنده سعی در بازنمایی اندوه آدمی بعد از مرگ (دیگری) همچون معشوق را دارد، وی با استفاده از فضاسازی رمان‌نویسی کلاسیک سعی می‌کند تا حد امکان به رخدادهای داستانی نزدیک شود و خواننده را درست روبروی همچون اندوهی بنشاند.)
و...
¤ فارسی:
- مجموعه سه جلدی خرس، زنی با چمدان آبی و صخره. منتخبی از داستان‌های او در سال‌های مابین ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۰، که شامل پنجاه داستان کوتاه است.
- مجموعه چهار جلدی مغازه سمساری، گل میخ، شندره پندره‌ها، کلاس نیمه آبان که شامل هشتاد و هفت داستان کوتاه است.
و...
▪︎نمونه‌ی داستان:
(۱)
...چیزی در من شکسته بود. نمی‌دانستم چه چیزی، ولی هرچه که بود، هرگز در من جوش نخورد و درست نشد.
تصویر آن مرد خپله توی سرم مثل شبح یک خرس سیاه، هی باد می‌کرد و بزرگتر می‌شد، تا آنجا که همه چیز را از فشار هیکلش له و لورده می‌کرد، همه چیز را، من و آن سه تا آقای مهربان و حتی خود پدرم را که تا آن روز به نظرم قویترین مرد جهان بود...
[از متن کتاب خرس]
گردآوری و نگارش:
#زانا_کوردستانی


4