شعرناب

شاعره آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبی شد


گزارش و تحلیل/فرهنگی هنری
کد خبر:۴۵۷۵۶۱
ارسال نظر
لوئیز گلیک شاعر آمریکایی برنده جایزه نوبل ادبیات شد
لوئیز گلوک (لوئیز گلیک) برنده جایزه نوبل ادبی ۲۰۲۰ شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۱۷ مهر ۱۳۹۹
پ
فرارو-بابک زمانی؛آکادمی سوئد لحظاتی پیش برنده خانم لوئیز گلوک را به عنوان نوبل ادبیات در سال ۲۰۲۰ را معرفی کرد. او یک شاعر آمریکایی است و پیش از این جایزه والاس استیونس را دریافت کرده بود.
به گزارش فرارو؛ جایزه نوبل ادبیات سال ۲۰۲۰ به دلیل "صدای شاعرانه متمایز لوییز گلوک که با زیبایی ساده تجربه‌های شخصی را جهانی کرده است" به این شاعر زن آمریکایی اعطا شده است.
سال گذشته به طور همزمان «اولگا تورکاچوک» نویسنده لهستانی به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و «پیتر هاندکه» نویسنده اتریشی نیز در انتخابی جنجالی به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۹ انتخاب شد. جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۸ به دلیل رسوایی اخلاقی در اکادمی سوئد برگزار نشد.
این انتخاب آکادمی نوبل مثل سال‌های پیشین، باز هم تعجب برانگیز. در حالی که جایزه نوبل ادبی امسال دقایقی پیش به یک شاعر رسید، سال‌هاست که بسیاری آدونیس، شاعر سوری را سزاوار دریافت این جایزه می‌دانند.
آکادمی (فرهنگستان) سوئد در تلاش است با ایجاد تغییرات جدید همچنان به عنوان نهاد اعطاکننده جایزه نوبل ادبیات باقی بماند.
به نقل از رویترز «لارس هیکنستن» رئیس بنیاد آلفرد نوبل مجددا هشدار داده است در صورتی که آکادمی سوئد به این روال ادامه دهد و نتواند مشروعیت، اعتبار و اعتماد عمومی را دوباره کسب کند، شاید ناگزیر شوند تصمیم‌های جدی و مهمی در این‌باره اتخاذ کنند که یکی از این تصمیم‌ها می‌تواند جایگزین کردن آکادمی سوئد با یک نهاد ادبی دیگر به عنوان مسئول انتخاب برنده جایزه نوبل ادبیات باشد.
لوئیز گلوک در سال ۱۹۴۳ در شهر نیویورک متولد و در لانگ آیلند بزرگ شد. وی در کالج سارا لارنس و دانشگاه کلمبیا تحصیل کرد.
از نظر بسیاری، به دلیل دقت فنی، حساسیت و بینش شعری در مورد موضوعاتی همچون تنهایی، روابط خانوادگی، طلاق و مرگ؛ گلوک یکی از با استعدادترین شاعران معاصر آمریکا است.
گلوک همچنین به آنچه «روزانا وارن» آن را «ژست‌های کلاسیک» خواند، مشهور است.
یکی از ویژگی‌های آثار گلوک «بازتولید مکرر اسطوره‌های یونانی و رومی» مانند پرسفون و دیمتر است.
کتاب‌های اولیه گلوک شامل شخصیت‌هایی است که با عواقب شکست عشقی، برخورد‌های خانوادگی فاجعه بار و ناامیدی وجودی دست و پنجه نرم کردند و کار‌های بعدی او همچنان به بررسی رنج‌های خود ادامه می‌دهد.
لوئیز گلوک کتاب‌های شعری متعددی چاپ کرده و پیش از این نیز جوایز بسیاری از جمله جایزه پولیتزر را در سال ۱۹۹۳، جایزه بولینگن/ Bollingen را در سال ۲۰۰۱ و جایزه کتاب ملی آمریکا را در سال ۲۰۱۴ کسب کرده بود. لوئیس گلوک در سال ۱۹۶۸ با مجموعه‌شعر بچه اول (Firstborn) برای اولین بار پا به عرصه شعر و شاعری گذاشت و دیری نپایید که به عنوان یکی از شاعران برجسته در ادبیات معاصر آمریکا شناخته شد.
براساس یادداشت کوتاه آکادمی سوئد، جایزه نوبل ادبیات ۲۰۲۰ به خاطر لحن شاعرانه بی‌نقص آثار او که با زیبایی ساده و بی آلایش خود موجودیت فردی را عالمگیر می‌کند، به گلوک اهدا شد.
پاداش نقدی جایزه نوبل ۱۰ میلیون کرون (یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار) است که معمولا همراه با یک مدال و دیپلم افتخار طی مراسمی در استکهلم و اسلو به برندگان هر شاخه اعطا می‌شود؛ اما امسال به دلیل شیوع کرونا مراسم اهدای جوایز به صورت مجازی برگزار می‌شود و مدال و لوح از طریق سفارت به دست برنده خواهد رسید. اگر شرایط مهیا شود، برندگان به مراسم اهدای جوایز در سال ۲۰۲۱ دعوت خواهند شد


2